Foreigner keräsi Las Vegasin konserttisarjallaan yli 100 000 dollaria Ukrainan avustusrahastoon

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 27.4.2022

Legendaarinen yhdysvaltalainen rockyhtye Foreigner järjesti taannoin kolmen viikon mittaisen ”The Best Of Foreigner 4 Live” -konserttisarjan Las Vegasin The Venetian Theatressa juhlistaakseen neljäkymmentä vuotta täyttänyttä ”4”-albumiaan. Juhlan lisäksi yhtyeellä oli toinenkin missio: se lahjoitti jokaisesta konsertista 5 000 dollaria Yhdysvaltojen Punaiselle Ristille Ukrainan avustusrahastoon, minkä lisäksi myös yleisöllä oli mahdollisuus tehdä lahjoitus.

Foreignerin kitaristi Mick Jones kommentoi yhtyeen kädenojennusta Ukrainalle näin:

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”Tämän konfliktin aiheuttama ahdinko on kansainvälinen tragedia. Meillä on täällä kotona omat ongelmamme, mutta minua sykähdyttää mahdollisuus työskennellä Yhdysvaltojen Punaisen Ristin kanssa ja kantaa kortemme kekoon avustusrahaston kartuttamisessa. Tavoitteenamme on tarjota hieman lohtua tai helpotusta traumatisoituneille ihmisille alueella. En keksi mitään amerikkalaisempaa kuin tällainen veljellinen rakkaudenosoitus heille, jotka tuntevat tällä hetkellä olonsa kodittomiksi ja yksinäisiksi tässä maailmassa.”

Vuonna 1976 perustetun yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat ”Cold As Ice”, ”Feels Like The First Time” ja ”I Want To Know What Love Is”. Vuonna 2018 yhtyeen alkuperäiskokoonpano nousi vielä kerran lavalle juhlistaakseen tuolloin 40-vuotiasta kakkosalbumiaan ”Double Vision”.