After Forest – Insignificant

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.2.2013

After Forest on vuonna 2007 perustettu bändi, joka ei tahdo lokeroida itseään mihinkään genreen. Kahden miehen voimin äänitetty ”Insignificant”-ep sisältää kuusi biisiä, jotka ottavatkin vaikutteita hyvin monenlaisesta metallista. Tässä kuuluu niin death kuin thrash, mutta pääasiassa kuitenkin progemetalli, minkä takia bändin ongelmaksi nousee tietynlainen linjattomuus.

Kuuden biisin mittainen ep pärähtää varsin mukavasti käyntiin ”Despise”-nimisen kappaleen introlla. Alku saa kuuntelijan hymyilemään, mutta melko nopeasti hymy myös hyytyy. Vokalistin örinälaulut ovat aivan toimivia, mutta valitettavasti puhtaista osuuksista ei voi sanoa samaa vaan ne kuulostavat enemmänkin kissan kidutukselta. Sama jatkuu valitettavasti kaikissa ep:n biiseissä.

Kolmantena tuleva ”Wings” onkin sitten jo sellaista happoilua, että suoraviivaisemman metallin ystävä meinaa antaa tyystin periksi. Valitettavasti myös ep:n soundimaailma on melko ohut. Kitarat vinkuvat kyllä pinnassa, mutta mistään mestarillisesta suorituksesta ei tässä ole kyse. Biisin nopeampi osa, jossa myös örinälaulut astuvat kehiin, on kuitenkin ihan piristävää kuunneltavaa. ”Able to See” -niminen kappale alkaa taas mukavasti. Tällainen keskitempoinen ulosanti bändillä toimii. Valitettavasti sitten siirrytään taas hitaampaan osioon, jossa mennään niin hämärään pimputteluun, ettei jaksa innostua enää. Ja millä ihmeen melodica-soundilla siellä oikein vedetään?

Ep:n päättävä ”Growing You” potkii lopulta hereille, ja biisi eroaakin muusta tarjonnasta melkoisesti jo tempoltaan. Muuten ep:n biisit ovat keskenään melko samanlaisia, eivätkä muut tuotokset nouse mitenkään erityisesti esille. Minä valitettavasti olen aina sanonut olevan aivan liian tyhmä ymmärtämään proge metallia, millaiseksi After Forestin laskisin. Ehkäpä joku viisaampi tämänkin ymmärtää, mutta minulle ep ei kyllä auennut.

4/10

Kappalelista:
01. Despise
02. Waking
03. Wings
04. Able to see
05. Days like these…
06. Growing you

http://www.facebook.com/afterforest

Kirjoittanut: Rudi Peltonen

Luetuimmat

Uusimmat