Fractured Spine – Eerie Messages

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.9.2012

Hämeenlinnalainen Fractured Spine kertoo olevansa indie-bändi, joka soittaa death/doom metallia. Bändi on tehnyt musiikkia jo pitemmän aikaan, mutta julkaisee vasta nyt debyyttidemonsa.

Varsin mielenkiintoisen paketin ovat jätkät kasanneetkin, sillä kymmenen biisin demolle on kerätty biisejä useamman vuoden ajalta ja mukana on jopa kolme lainavetoa. Bändi kertoo biisien olevan pääosin raakilemiksauksia ja soundillisia eroja löytyy. ”Eerie Messages” on myös pääosin arvioita kalasteleva teos, jonka palaute päättää bändin tulevaisuuden. No, kun kerran arvostelua halutaan, niin sitähän sitten annetaan!

Bändin pohjaidea on varsin miellyttävä. Raskaat goottimetallibiisit sävytetään raskaammalla poljennolla. Puhtaat unimaiset laulut saavat seurakseen repivän huutavan toisen vokalistin. Kappaleissa on reippaasti tunnelmaa ja sopivassa suhteessa aggressiivisempia kohtia. Bändin ulosanti on varsin omaperäistä – siitä isot plussat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Soundipuolella yritetään kovasti pilata koko teosta. Tietokonerummut naksuvat ärsyttävän epäaidosti, ja biisit ovat yleisesti todella suttuisen kuuloisia. Puhtaat vokaalit ovat välillä ärsyttävän nasaalisia, mutta raskaampi huuto toimii varsin hyvin. Kappaleet ovat kyllä todellakin demoja vahvalla alleviivauksella. Eli ainakin soundipuoli tulee tulevaisuudessa miettiä kokonaan uusiksi. Lainabiisit erottuvat myös liikaa bändin omasta tuotannosta ja ovat sinänsä ihan turhia, sillä bändin omat biisit ovat välillä varsin toimivia.

Vaikka ”Eerie Messages” on vain arvosteluja varten tehty demo, olisi soundipuolelle voinut jotain tehdä. Tuolloin kappaleita olisi voinut paremmin arvioida ilman ”häiriötekijöitä”. Nyt ”Eerie Messages” tuntuu vähän laiskalta tavalta tehdä debyyttidemo, varsinkin kun mukana tulee selittelyjä. Fractured Spinen idea on varsin toimiva ja omaperäinen ja toivon, että bändi lähtee tosissaan tekemään seuraavaa teostaan.

6/10

Kappalelista:
01. 11
02. Restless
03. In the Shade
04. Leita
05. In the Frame of Wilderness (Entwine Cover)
06. Venor Trucido
07. Rimed With Frost (To Die For Cover)
08. Cold Ways (Katatonia Cover)
09. Blackhearted
10. Gone

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.mikseri.net/artists/?id=138599

Kirjoittanut: Janne Partanen

6 comments on “Fractured Spine – Eerie Messages”

 1. Janne Partanen

  Korjauksena: Lätyllä ei ole tietokone rummut, vaan ihan ihminen ne on soittanut.

 2. Marko Mäkelä

  Studiotyöläisenä otin koekuuntelun Mikseri -linkin takaa ja jäin ihmettelemään tuotantopuolen saamaa rankkaa arvostelua. Onkohan toimittaja kuunnellut samaa bändiä tai onko biiseistä jotain eri versioita. Vai vaaditaanko demoilta nykyään jo niin paljon? Nykyään demot kuulostaa kuin studioalbumeilta. Ammattimaiselta tuotannolta tämäkin kuulosti. IMHO rummut ei nakuta yhtään konemaisesti vaan kuulostaa oikeestaan tosi hyvältä. Tuottaako bändi itse? Voisin palkata kaverit meillekin tuottamaan tällaista ’suttua’ =)

 3. Janne Partanen

  Sama bändi on ollut kyseessä ja samat versiot. Nykyään on tuo demojen äänenlaatu parantunut merkittävästi, joten se asettaa pieniä tavotteita. Bändi myös itse toivoi tarkempaa arvostelua joten sen sitten annoin.

  Omaan korvaani biiseistä kuuluu paljon ylimääräistä suttua ja rumpusoundit eivät miellyttäneet ollenkaan.

  Otahan toki kaverit duuniin jos siltä tuntuu ;-)

 4. Marko Mäkelä

  OK. Makuasioita, sanoi koira kun … =) Soivat niin kirkkaasti että veikkailtiin täällä studiomastereiksi. Kivat rumpusoundit siinä mielessä että niihin on jätetty reilusti dynamiikkaa ja bleediä. Monella demolla rummut nakuttaa onttona ja voimattomina. Tässä mikkien tilan tuntua ei ole tuhottu jälkiprosessoinnissa. Onhan tuo biisimateriaalikin aika mielenkiintoisen omaperäistä.

 5. Janne Partanen

  Soundit riippu myös millä vehkellä kuuntelee, itse testaan useammalla eri vempeleellä. Piti ihan uudelleen kuunnella nyt nuo biisit ja kyllä vielä samoilla linjoilla ja itselle toimii paremmin ne ”kolkot ja nakuttavat” rummut, kuin nämä. Peltien tasainen kaiku tuossa ehkä eniten puuduttaa..MUTTA se on mitä pojat ovat itse tahtoneet.

  Biisimateriaali on kyllä pirun mielenkiintoista ja patistinkin jannuja täyspitkän tekoon.

 6. anni

  eeeii mikserin versiot kyl samalta kuulosta ku demoplätyl

Comments are closed.