Frank Bellon mukaan seuraavaan Anthrax -albumiin ”ei mene enää kauaa”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 23.1.2018

Thrash metal -suuruus Anthraxin basisti Frank Bello vieraili hiljattain ”Rock Talk With Mitch Lafon” -ohjelman haastattelussa.

Kysyttäessä bändin suunnitelmista työstää seuraajaa vuoden 2016 ”For All Kings” -albumille, Bello vastasi:

”Meillä ei ole paineita minkään suhteen. Mutta me aiomme [julkaista uutta musiikkia]. Hieno asia tässä on se, että me tiedämme aikovamme. Siihen ei mene enää kauaa, mutta meidän pitää ensin kiertää. Ja tiedätkö mitä? Minulla on kitara tässä samalla kun puhun sinulle. Minulla on pieni vahvistin ja kitarani tässä näin, minulla on nauhuri ja soitto ei lakkaa koskaan. Vaimoni on töissä ja lapseni ovat koulussa. Tätä minä teen; tämä on minun työni. Rakastan musiikin säveltämistä. Joten nauhurissa on paljon tavaraa, ja lopulta me alamme jammailemaan toistemme säveltämiä osia ja lähetämme MP3 -tiedostoja edestakaisin ja sanomme ”mitä mieltä olet tästä?” – lähetämme vain riffejä edestakaisin sähköpostilla. Sitten Charlie [Benante, rumpali] ja Scott [Ian, kitaristi] ja minä kokoonnumme kokoamaan osia yhteen. Näin se kaikki toimii. Sen jälkeen teemme niistä kokonaisia kappaleita. Sitten alamme laittaa niihin melodioita ja sanoituksia. Näin me sen kaiken teemme.”

Kysyttäessä bändin lähestymisestä laulunkirjoitukseen ja musiikillisesta kokeilemisesta Bello vastaa:

”Sen täytyisi olla hyvää. Mutta tässä kohtaa on selvää, että niin Anthrax onkin. Sitä haluaa lähestyä asioita laatikon ulkopuolelta, mutta haluaa myös kuulostaa meiltä. Ja uskon, että meidän soittamanamme se kuulostaisi meiltä. Mutta aina on kyse siitä, että tuo mukaan jotain coolia. On asioita, joita ei koskaan oteta mukaan Anthraxiin. En esimerkiksi koskaan toisi Anthraxiin jotain, jota kirjoitan jollekulle toiselle tai jollekin sivuprojektilleni. Mutta joskus kun kirjoitan riffin, ajattelen ”tuo on Anthrax -tavaraa”. Tai ”oh, tuo on Anthrax -melodia. Taidanpa säästää sen”. Ymmärrätkö? Jos jokin on hyvää, käytä se.”