Frank Carter & The Rattlesnakes – Blossom

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.8.2015

Jytinää Brittein saarilta! Frank Carter & The Rattlesnakes on entisen Gallows-johtohahmon uusi yhtye. Carter jatkaa edelleen HC-linjalla, mutta väripaletissa on uusia sävyjä. Tämän albumin melske vaikuttaa rokkaavammalta ja ajoittain keveämmältä kuin Gallowsin aikainen materiaali.

Albumin aloittava “Juggernaut”-kappale saa viritettyä kuuntelijan oikeaan mielentilaan. Frank Carter on vihainen, erittäin vihainen. Myös ”Trouble” on rokkaava ja menevä siivu, mutta kolmantena vuorossa oleva ”Fangs” on ensimmäinen kappale, joka räjäyttää pankin kunnolla. Näen jo itseni keskellä pittiä riehumassa lontoolaisessa räkälässä tämän kappaleen tahdissa, sillä tämä on albumin ehdottomia helmiä. Myös ”Devil Inside Me” on hyvä kappale, mutta se jokin siitä uupuu.

Tämän jälkeen seuraavat kolme kappaletta ovat silkkaa juhlaa. ”Paradise” on erinomaisesti groovaava, ja viimeistään se näyttää perinteisestä rockista kaivetut soundit. ”Loss” sen sijaan vetää turpaan hurjalla vimmalla. Tämän jälkeen on aika rauhoittua ”Beautiful Death” -kappaleen äärelle. Eiväthän HC-jätkät voi tehdä tämän kauniimpaa balladia! Tunteenpalon voi tuntea syvällä sisällään. Näiden kolmen timantin jälkeen kuultava ”Rotten Blossom” taas kuuluu albumin selkeästi heikompaan materiaaliin. Myöskään tätä seuraava ”Primary Explosive” ei aiheuta suuria hurraa-huutoja. Albumi päätetään rauhallisemmalla palalla ”I Hate You”. Se ei ole yhtä loistava balladi kuin ”Beautiful Death”, mutta silti erittäin pätevä päätöskappale.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Blossom” metelöi, vetää turpaan ja välillä rauhoittuukin, mutta vain vetääkseen uudelleen turpaan. Kitinää aiheuttavat toki albumin loppupuolen pari heikompaa kappaletta, mutta yksi asia on varma: Frank Carter on täällä taas pistämässä kinttuihisi liikettä. Kallot kolisemaan ja mustelmia ottamaan, mars!

8½/10

Kappalelista:
1. Juggernaut
2. Trouble
3. Fangs
4. Devil Inside Me
5. Paradise
6. Loss
7. Beautiful Death
8. Rotten Blossom
9. Primary Explosive
10. I Hate You

Frank Carter & The Rattlesnakes Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Olli Norolahti