Fred Durst kertoo vältelleensä bändin paluun liiallista lypsämistä

90-luvun lopusta alkoi aika, jolloin nu metal oli vastoin kaikkia todennäköisyyksiä suosituimmillaan. Yhdysvaltalaisen Kornin ohella yksi suosituimmista nu metal -yhtyeistä oli , jonka suosio huipentui vuoden 1999 surullisenkuuluisaan konserttiin Woodstock-festivaaleilla. 2000-luvun puolivälissä nu metal alkoi kuitenkin jo hiipua, eikä se ole enää sen jälkeen ollut samanlaisessa suosiossa.

Myös Limp Bizkit alkoi viettää hiljaisempaa aikaa. Vuonna 2003 julkaistun ”Results May Vary” -albumin jälkeen uutta musiikkia bändiltä kuultiin vasta vuonna 2011, kun Limp Bizkit julkaisi ”Gold Cobran”. Hiljaiselo albumirintamalla on jatkunut edelleen, vaikka bändi onkin aloittanut keikkailemisen harvoilla ja valituilla festivaaleilla. Yksi näistä festivaaleista on myös tänä vuonna Seinäjoen Provinssi, jonne yhtye saapuu 28. kesäkuuta.

Fred Durst on antoi hiljattain harvinaislaatuisen haastattelun Billboard-sivustolle, jossa hän kertoo tietoisesti vältelleensä bändin paluun lypsämistä täyteen potentiaaliinsa siitäkin huolimatta, että bändi olisi helposti voinut jatkaa tasaista levyttämistä ja jatkuvaa kiertämistä. Durst kertoo:

”Tein taannoin tietoisesti valinnan, että meidän pitää hieman vetäytyä eikä lypsää tätä. Meidän ei tule kiertää vuodesta toiseen tai julkaista kasoittain levyjä. Minusta tuntuu, että olen viestinviejä, joko odottaa viestiä. Minä odotan, että todella uskon siihen, mitä sanon. Jos se merkitsee minulle jotain, minä sanon sen. Jos ei, niin minulla ei ole mitään syytä tehdä sitä ja julkaista sitä. Minusta tuntuu, että Limp Bizkit ja meidän toverimme ovat yhtyeitä, jotka eivät ole tehneet kauheasti mitään ja jotka odottavat viestiä. Ja palkkiossamme on jotain todella kaunista. Me aiomme pysyä itsenämme, koska en usko meidän tietävän, miten olla jotakin muuta.”

Kommentoi julkaisua