Freedomination – Power Of Nightmares

2008 perustettu hakee vaikutteensa vanhoista klassikoista kuten Metallica, Iron Maiden, Annihilator ja Megadeth. Hyvin perinteisellä linjalla mennäänkin bändin uusimmalla promolla ”Power Of Nightmares”, joka sisältää maistiaisia tulevalta täyspitkältä.

Kolmen biisin promo sisältää periaatteessa melodista thrash metallia 80-luvun hengessä. Vokalisti vetää puhtaasti, mutta kaverilla on varsin mukavan räkäinen ääni. Kitarat runnovat perinteisiä thrash metal -riffejä, joskin nykypäivän sovelluksin. Säkeet menevät hyvällä tempolla ja äkäisesti. Kertosäkeisiin kappale hiukan rauhoittuu ja melodisuus astuu enemmän esiin. Ratkaisu on toimiva, sillä kertosäkeet jäävät nyt nopeasti mieleen. Tuotanto on kaikin puolin todella hyvää, ja varsinkin laulajan monipuolinen ulosanti ansaitsee plussan. Promon parhaimmaksi biisiksi nostaisin menevän ”Hide Your Self” -kappaleen, jossa on mielestäni selkeää sinkkupotentiaalia. Kappaleessa vierailee muuten Annihilator yhtyeestä tuttu Jeff Waters, joka soittaa soolon biisillä.

Useamman kerran promoa kuunneltuani mieleeni nousee yksi vertaus: melodinen Stone. Molempien bändien vokalisteissa on samaa raakuutta, joskin Freedominationin vokalistilla on isompi ääniala. Molemmista bändeistä kuulee myös heti, että ne ovat suomalaisia. Bändien musiikissakin on paljon samaa. Freedomination iskee kevyemmän thrash metallin faniin varmasti todella hyvin. Kitaramelodiat ovat tarttuvia ja kertosäkeet mukana laulettavia. Nopeamman thrashin faneille bändi on varmasti turhan kevyt. Jään mielenkiinnolla odottamaan bändin täyspitkää julkaisua.

7/10

Kappalelista:
01. Manipulation
02. Hide Your Self
03. Gone

http://www.myspace.com/freedomination

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua