Freedomination – The Stand

freedomination_the stand on vuonna 2008 perustettu melodinen thrash/heavy metal -yhtye Vantaalta. Aikaisemmat tuotokset ovat 2010 ilmestynyt ”Mission Accomplished” ja 2011 ilmestynyt ”Power of Nightmares”. Nyt bändi on saanut valmiiksi EP:n nimeltään “The Stand”, joka saapui meille arvosteluun.

EP alkaa nimikkokappaleella “The Stand”. Tämä 7 minuutin 30 sekunnin avauskappale sisältää hyvin vaikutteita eri tyyleistä ja bändeistä. On melodisia kohtia, jotka muistuttavat hiukan jopa Iron Maidenia, ja on vähän myös sellaista perusmetallitykitystä. Biisi ei kuitenkaan ole ollenkaan puuduttava aloitus tälle EP:lle, vaan kappaleesta on saatu tehtyä hyvä kokonaisuus.

Seuraava tämän kolmen kappaleen EP:n biisi on nimeltään “Unleash Hell”. Mielestäni tästä kappaleesta löytyy kyllä erittäin pirteää riffittelyä, mikä sopii tähän kesän alkamiseen oikein hyvin. Piristävää! Biisi on jopa vähän hauskakin (jos niin pystyy metallimusiikista sanomaan). Kappale soikin itselläni useamman kerran päivässä ihan vain sen takia, että siitä saa hyvän fiiliksen!

EP:n päättää “Tower of Power”. Kappale alkaa hyvinkin pitkällä introlla (tulee paljon taas Iron Maiden mieleen). Tässä biisissä on ehkä hiukan hämmentävä kokonaisuus, koska ei oikein pysty sanomaan, onko tämän biisin tarkoitus olla synkempää vai pirteämpää vai jotain ihan muuta. Joten ehkä sen takia biisistä jäi vähän mitäänsanomaton olo. Pitää muuten sanoa, että laulaja osaa kyllä korkealta laulamisen todella hyvin!

Kokonaisuutena tästä EP:stä jää ihan mukava fiilis. “Unleash Hell” -kappale kyllä tulee olemaan soittolistoillani pitempäänkin. Soittajat osaavat hoitaa tonttinsa hyvin, laulupuoli ehkä jää vähän rajoille, sillä korkealta laulaja osaa laulaa todella hyvin, mutta sitten kun hän pysyy normaalitasolla, ääni ei oikein omaan korvaani sopinut.

7-/10

Kappalelista:

1. The Stand
2. Unleash Hell
3. Tower of Power

Freedomination Facebookissa

Kirjoittanut: Juha Leskinen

Kommentoi julkaisua