Frozen Factory julkaisi toisen täyspitkän albuminsa ”Of Pearls & Perils”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 24.9.2022

Helsinkiläinen Frozen Factory on viime keväästä alkaen tarjoillut kuulijoilleen yhtyeen monipuolista skaalaa esitteleviä singlejä, kuten ”Host With the Most”, ”The Depths of Hell” sekä ”We’re Gonna Die”. Julkaisuputki huipentuu nyt, kun yhtyeen toinen täyspitkä studioalbumi ”Of Pearls & Perils” näkee päivänvalon kokonaisuudessaan.

Albumin tekoprosessi ei kuitenkaan ollut ihan perinteinen. ”Of Pearls & Perils” sävellettiin basisti Tomi Hassisen ja laulaja Stephen Bakerin toimesta kokonaisuudessaan jo ennen vuoden 2021 ”The First Liquidation” -EP:tä, mutta silloin aika ei ollut vielä kypsä albumin julkaisulle.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Rakastuimme ’Of Pearls & Perils’ -albumiin niin kovasti, ettemme halunneet hätiköidä sen julkaisun kanssa, vaan tahdoimme antaa albumille parhaat mahdolliset edellytykset ja soundit. Päädyimme siis laittamaan kappaleet pöytälaatikkoon muhimaan, ja siirryimme ’The First Liquidation’ -EP:n pariin tarkoituksenamme kokeilla erilaisia ratkaisuja äänityksen ja luovan prosessin suhteen. Se oli välttämätöntä pohjustustyötä tulevaa albumia varten, ja sen myötä EP ja nyt julkaistava albumi ovat melkein kuin sisaruksia”, laulaja Stephen Baker kertoo.

Inhorealististen sanoitusten ja raskaiden sävellysten ohella Frozen Factory päästää välillä valloilleen psykedeliaan ja syvällisiin sanoituksiin taipuvaisen puolensa, josta loistavana esimerkkinä on kappale ”Never Is a Theory”.

”Tämä kappale kertoo tarinaa kuolevasta henkilöstä, joka tiedostaa siirtyvänsä jonkinlaiseen kuoleman jälkeiseen elämään. Alkuhämmennyksen läpikäytyään henkilö alkaa hyväksymään, että hän on siirtymässä elämän virrasta tai joesta mereen, joka kuvastaa tuonpuoleista”, Baker kertoo.

”Of Pearls & Perils” -albumin julkaisua juhlitaan lokakuun 5. päivä Helsingin Mikonkadun On the Rocksissa. Luvassa on tuplajuhlat, sillä illan toinen esiintyjä Flat Earth juhlii samalla ”High on Lies” -albuminsa julkaisua. Tätä iltaa ei siis kannata missata! Tapahtuman liput myy Tiketti.