fubear. – Hopeless

Jyväskyläläisen fubearin. toinen EP “Hopeless” tarjoaa jo huomattavasti paljon varmempaa menoa edelliseen EP “First Time You’re a Live” julkaisuun nähden. Tietynlainen haparointi sekä suorat vaikutteet ovat kadonneet ja bändi on selkeästi löytänyt oman suunnan mitä kulkea.

Levyn aloitusraita kulkee nimellä “Hopeless”, joka antaa kuulijalle heti kaikkensa. Mahtipontisuus on suuressa osassa tätä biisiä ja tuo mielettömän hyvän “flown” laulun kanssa, joka ei häpeile herrojen soittotaidon rinnalla! “Lord of the Frail” vakuuttaa hienolla kertosäkeellään ja riffittelyllä. Tästä onkin hyvä jatkaa kappaleeseen “Children of the Wasteland”, jossa on jo pieniä vaikutteita tuosta ihanasta vanhan liiton doom-hengestä ja mukana on myös vahvasti stoneria – sehän ei ole kuin hyvä asia! “Oceans” on rauhallisuudestaan huolimatta hyvinkin “voimakas” ja säväyttävä biisi jossa laulaja tekee hienon työn, mutta loppupuolen kitaraosuudet kyllä riipasee niitä tunteita huomattavasti paljon syvemmältä. Lisäksi mielenkiintoisen ja omasta mielestäni hyvin osuvasti kuvattu biisin loppu sopii mainiosti tunnelmaan ja sanoihin. “P.F.I.H”  erottuu hyvin muista sen erilaisuuden vuoksi ja onkin selkeästi “live-biisi”.

Hieno EP joka sisältää 21 minuuttia hienosti sovitettua stoneria, grungea ja alternativea; on ehkä yksi tämän vuoden parhaimmista levyistä, joihin olen tutustunut! Vaikka laulu hämmensi aluksi, mutta paremmin keskittyneenä kuuli että tässä on laulaja joka osaa hommansa, unohtamatta että koko orkesteri hoitaa kyllä hommansa hienosti. Täytyy sanoa, että harvoin edes haluan antaa täysiä pisteitä. Hienosti annetaan tilaa vuorotellen eri soittimelle ja laululle, jotta ne pääsevät kunnolla esiin ja yhteensoitto pelaa mainiosti.

10/10

 Kappalelista:

1.Hopeless

2.Lord of the Frail

3.Children of the Wasteland

4.P.F.I.H

Bändi facebookissa

Kirjoittanut: Anette Antonsen

Kommentoi julkaisua