Fueled By Fire – Plunging Into Darkness

Kirjoittanut Juha Attola - 10.4.2012

Fueled By Fire julkaisee toisen albuminsa, ”Plunging Into Darkness”, NoiseArt Recordsin kautta. Itseltäni yhtyeen debyyttialbumi on mennyt kokonaan ohi, mutta kyseessä on siis perinteitä kunnioittavaa thrashiä soittava yhtye. Niinpä niin, tuon saman lauseen voi lukea nykyään hieman liiankin monen yhtyeen biosta, vaikka suurella osalla ei olekaan mitään tekemistä kyseisen musiikkityylin kanssa. Annetaan yhtyeelle kuitenkin mahdollisuus ja pannaan levy pyörimään.

Kiekon käynnistää ”The Arrival” -niminen ralli. Tämä hieman mitäänsanomattoman kuuloinen instrumentaalikappale ei vielä nosta odotuksia kovinkaan korkealle. Avausraidan tärkeys tulee jälleen esille, eikä mitäänsanomaton ja hyvin tavanomainen instrumentaali ole se kaikkein repäisevin aloitus. Tahti kuitenkin muuttuu ”Rising From Beneath” -nimisellä seuraajalla. Nopeatempoinen ja vihainen thrash-pala, joka tosiaan on perinteitä kunnioittava. Exodus, Testament ja kumppanit ovat varmasti tulleet tutuiksi näille kavereille – soittopuoli toimii hyvin ja napakkaa riffittelyä riittää, niin kuin asiaan kuuluukin. Kitaristi/laulaja Ricardo Rangel ei vokalistina ole sieltä kaikkein omaperäisimmästä päästä, mutta hoitelee hommansa kuitenkin varsin mallikkaasti. Kaveri päästää levyllä myös muutaman lähes korviavihlovan hevi-kiljaisunkin.

”Within The Abyss” ja ”Unidentified Remains” jatkavat tätä samaa linjaa, tuoden mieleen vanhemmat Testament-levytykset, vaikkei vokaaliosuudet aivan Chuck Billyn tasolle ylläkään. Mitenkään omaperäinen albumi ei ”Plunging Into Darkness” ole, mutta yllättävän hyvin toimivaa materiaalia kuitenkin. Farkkuliivi-thrashin ollessa jälleen erittäin kovassa suosiossa on tähänkin genreen tullut jos jonkinlaista yrittäjää, välillä erittäinkin heikoin tuloksin, mutta Fueled By Fire kyllä lunastaa paikkansa.

Yhtye on itse hoitanut levyn tuotantopuolen, ja kieltämättä ihan onnistuneesti. Eipä ihmeemmin moitittavaa löydy siltäkään osastolta. Suurin ongelma mikä saattaa tämän levyn kohtaloksi muuttua, on tämän alkuvuoden kiivas levyjen julkaisutahti. Vaikka tämä onkin hyvä albumi, se tulee ikävä kyllä varmasti jäämään jalkoihin isompien nimien alle. Mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen yhtye, ja albumi.


7/10

Kappalelista:

1.The Arrival
2.Rising From Beneath
3.Within The Abyss
4.Unidentified Remains
5.Plunging Into Darkness
6.Eye Of The Demon
7.Intro
8.Evoke The Curse
9.Amongst The Dead
10.Sickness Of Humanity
11.Mass Infestation
12.Deadly Restrains (European bonus track)

http://www.myspace.com/fueledbyfire

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat