Full Scale Conflict – Trials Of Existence

3rd Rail Musicin tuoreimman kiinnityksen Full Scale Conflict:n uusi julkaisu ”Trials Of Existence” näki päivänvalon 6.10. Vuodesta 2005 asti kasassa ollut yhtye on ehtinyt vaihtaa miehistöään useammin kuin sukkia mutta on viimein saanut aikaiseksi kokonaisen pitkäsoiton.

”Trials Of Existence” kuulostaa mielestäni hyvinkin tyypilliseltä suomalaiselta hardcoremetallilta. Vaikutteita musiikkiin on haettu jenkkien lökäpöksyheviskenestä enemmän kuin toivoisi mutta bändin eduksi mainittakoon myös kevyet death metal -vaikutteet. Vaikka kyseessä on esikoisalbumi ja minulle uusi tuttavuus myös bändinä, kuulostaa levy loppuunkulutetulta. Tylsämielisiä riffejä ja biisejä on liikaa ja raja tutun ja turvallisen ulkopuolelle ylitetään turhan harvoin, jos koskaan.

Ensimmäisellä kuuntelukerralla ”Trials Of Existence” ei jätä mieleen juuri mitään. Toinen kuuntelukerta ei tuota parannusta ensimmäiseen. Perusturvallisten hc/metal-riffien kierrätys ei herätä tunteita ainakaan positiivisessa mielessä ja muunmuassa kolmannen, ”Deadsoil” nimisen biisin introriffi on mielestäni jo rimanalitus. Riffit joihin vaikutteita on haettu hardcoren ulkopuolelta ovat mielenkiintoisempia mutta silti vain pintaraapaisuja mm. death metalin tai grindcoren suuntaan.

En ole koskaan ollut Full Scale Conflict:n edustaman musiikkityylin suuri ystävä, mutta samaa on tehty tietääkseni myös Suomessa paremmin. Puhumattakaan rapakontakaisesta ihmemaasta. Levyn jokainen sekunti ei ole kuraa, mutta bändillä ei tunnu olevan visiota tai edes halua ohjata ilmaisuaan uudemmille, vähemmän kuluneille vesille. Täyteriffeille jää liikaa tilaa ja kokonaisuus tuntuu melko pitkästyttävältä.

Hardcoressa livemeiningillä on paljon painoarvoa ja voi olla että keikkatilanteessa yhtyeen musiikista saisi enemmän irti. Enkä epäile etteikö Full Scale Conflict uppoaisi skeneen Suomessa ja ulkomailla myös esikoisalbumin ilmestymisen jälkeen. Hardcoreskenen ulkopuolella eläneelle ”musadiggarille” ”Trials Of Existence” ei kuitenkaan voi tarjota mitään.

5/10

Kappalelista:

1. Trials Of Existence
2. Disposable Ideals
3. Deadsoil
4. Hail To The Triumph Of Loss
5. We The Disease
6. Grand Denial
7. Battalions Of Fear
8. Wake The Dead
9. Interlude
10. Life Aborted

www.myspace.com/fullscaleconflict

Kirjoittanut: Oula Maaranen

Kommentoi julkaisua