Fullmoon Silhouette

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.3.2015

Fullmoon Silhouette 2015Mäntsäläläinen grunge-yhtye Fullmoon Silhouette julkaisi perjantaina uuden kolme kappaletta sisältävän EP:nsä Spotifyn kautta. Kaaoszine otti yhteyttä bändiin ja kyseli hieman yhtyeeltä tuoreimpia kuulumisia sekä mietteitä yhtyeen tulevaisuudesta. Voit lukea Kaaoszinen tekemän demohaastattelun bändin kanssa tästä:

Missä ja milloin yhtyeenne on perustettu?

– Vuoden 2013 marraskuussa saadun idean myötä.

Miten luokittelisit musiikkinne / uusimman julkaisunne?

-Musiikkiamme voitaisiin parhaiten kuvailla termillä ”uuden aallon grunge”. Uusin julkaisu on tunnelmallinen ja potkiva.

Miten bändinne eroaa muista samankaltaisista yhtyeistä?

– Jäseniemme erilaiset musiikilliset taustat yhdistyvät kokonaisuudeksi, jota on vaikea jäljitellä.

Mitkä yhtyeet ovat suurimpia vaikuttajianne?

– Kuten äsken mainittu, jäsenten erilaiset musiikilliset taustat tuovat yhtyeellemme vaikutteita laidasta laitaan. Vaikuttajina ovat esim. Iron Maiden, Soundgarden, the National, Rival Sons ja Tom Waits.

Kuka tekee ja miten syntyy yhtyeenne kappaleet / sanoitukset?

– Yhtye luo kappaleet yhdessä yhden jäsenen kotona saadun idean myötä. Sanoituksista vastaa laulaja.

Kuinka tärkeä osa sanoitukset ovat yhtyeelle? Halutaanko niillä vaikuttaa, ottaa kantaa vai onko niillä mitään merkitystä?

– Sanoitukset ovat oleellinen osa kappaleitamme: ne syventävät sekä jäsenet että kuulijan musiikin valmiiksi luomaan tunnelmaan. Sanoitukset kertovat useimmiten elämän tapahtumista ja niihin liittyvistä mielentiloista ja ajatuksista, mutta käsittelevät aiheita niin, että kuulija saa asettaa niihin oman maailmansa.

Miten yhtye on otettu keikoilla vastaan? Ikimuistoisin keikka tähän mennessä?

– Paikalla oleva yleisö ei ole koskaan pettynyt livevetoihimme. Ikimuistoisin keikka oli Nosturissa.

Missä näette yhtyeenne kymmenen vuoden päästä?

– Vuodessa 2025.

Jos te pääsisitte maailmankiertueelle kolmen bändin kanssa, kenen kanssa tuo kiertue tehtäisiin ja minne haluaisitte soittamaan?

– Kolme bändiä olisivat varmaankin Pearl Jam, Rites of Spring ja R.E.M.. Haluaisimme käydä läpi maailman legendaariset keikkapaikat kuten Seattlen Showbox, Madison Square Garden sekä Royal Albert Hall.

Jos järjestäisitte oman festarin ja saisitte valita kolmelle päivälle pääesiintyjän, mitä yhtyeitä te omalle festarillenne ottaisitte ja miksi?

– Pääesiintyjinä toimisivat Rival Sons, Turmion Kätilöt ja Queens of the Stone Age, ihan vain koska ovat niin perkeleen kovia livebändejä!

Miksi ihmisten pitäisi olla kiinnostuneita juuri teistä?

– Koska tällaista ette saa muualta!

Terveiset lukijoille?

– Käykää kuuntelemassa uusin biisi ”Above The Sun” musavideon kera tästä:


https://www.facebook.com/FullmoonSilhouette

Haastattelu: Arto Mäenpää