Funeral doomin mestari Skepticism julkaisee kuudennen albuminsa syyskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.6.2021

Kotimainen funeral doom pioneeri Skepticism juhlii 30-vuotista taivaltaan julkaisemalla tulevana syksynä kuudennen albuminsa ”Companion”. Uusi levy imaisee kuuntelijansa synkälle matkalle, keskelle kokoonpanon tavaramerkiksi muodostunutta raskasta urkujen ja kitaroiden muodostamaa vallia. Vaikka Skepticismin levyjen äänityspaikat vaihtuvat, jokaisen albumin työstötapa on valettu samaan kivijalkaan. Yhtyeen luoma äänimatto nauhoitetaan aina samalla tavalla, soittamalla yhdessä vapaalla tempolla. Jokainen sointu sekä murskaava riffi tallennetaan kuin yhtenä massiivisena järkäleenä, jonka päälle lisätään painavat lauluraidat.

”Companion” on nauhoitettu Sonic Pump Studioilla, jossa tuotannosta vastasi äänittäjävelho Nino Laurenne. Vaikka uutukainen on sävelletty ja työstetty Skepticismille ominaiseen tapaan, voi kuuden raskaan kappaleen kokonaisuudelta kuulla myös tuoreita elementtejä. Veteraanibändin kanssa työskentelyssä oli jopa Laurenteelle uusia piirteitä.
-”Kesti jonkun aikaa, ennen kuin aloin ymmärtää miten bändi soittaa ja miltä sen tulee kuulostaa. Vaikkapa virvelirummun soundin kanssa oli alkuun ihmettelemistä, koska Skepticismin virvelissä ei ole mattoa. Melko pian tuli selväksi, että oli pakko pidättäytyä monista perinteisistä miksaustekniikoista. Rumpuihin saatiin lopulta hienosti vangittua soittohetken tunnelma – ja niihin käytetty kaiku on varmasti pisin, jota olen koskaan käyttänyt. Pitkän historian ja omalaatuisen soundin omaavan yhtyeen ulosanti on saatava ikuistettua sellaisenaan levylle, vaikka se vaatisi tavanomaisesta poikkeavia tekniikoita.”, Laurenne kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Companion”-levyn ensimmäinen single ”Calla” julkaistiin tänään. Se on tarina kaipauksesta ja täyttymyksestä, Skepticismin omalla suruisalla kielellä. Antakaa kellojen soida ja seremonian alkaa. Voit katsoa kappaleen videon tästä:

https://www.skepticism.fi/
https://www.facebook.com/officialskepticism
https://www.instagram.com/officialskepticism/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat