Kuva: Henri Koivula

Funeral doomin mestarilta Shape Of Despairilta uusi albumi helmikuussa: Yli kahdeksanminuuttinen ensimmäinen single ”Reflection In Slow Time” kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.11.2021
Kuva: Henri Koivula

Kotimainen funeral doomin ikoni Shape Of Despair on julkaisemassa seuraavan, ”Return to the Void” -nimisen albuminsa helmikuun 25. päivä Season Of Mist Recordsin kautta. Yhtyeen tulevalta albumilta on nyt julkaistu ensimmäisenä singlenä reilut kahdeksan minuuttia kellottava ”Reflection In Slow Time”, ja voit kuunnella kappaleen tästä:

Yhtyeen kitaristi ja perustaja Jarno Salomaa kertoo lehdistötiedotteessa albumin kirjoittamisesta sekä itse albumista seuraavaa:

“Not long after ’Monotony Fields’, I started composing for ’Return to the Void’. At first, the title song sounded too primitive. I thought I would make a solo album out of it, but after a while, the song reminded me of older RAVEN material. Naturally and eventually, it started to feel like a SHAPE OF DESPAIR song.”

’Return to the Void’ isn’t the follow-up to ’Monotony Fields’ in the traditional sense. As stated, the songwriting goes way back to the first music we put together for RAVEN. I will say my approach has changed after all these years of making music. I found new and different ways to shape the arrangements and my compositions. What matters most, I think, is that it still has the SHAPE OF DESPAIR atmosphere.”

1. Return To The Void (09:14)
2. Dissolution (08:59)
3. Solitary Downfall (11:06)
4. Reflection In Slow Time (08:08)
5. Forfeit (08:00)
6. The Inner Desolation (11:48)

Shape Of Despair 2021:
Henri Koivula – vocals
Natalie Koskinen – vocals
Jarno Salomaa – guitars and keyboards
Tomi Ullgrén – guitars
Sami Uusitalo – bass
Samu Ruotsalainen – drums