Kuva: Samuli Alapuranen

Futuristista elektronista musiikkia ja kosmista black metalia yhdistelevän Haunted Plasman uusi single julki

Kirjoittanut Niko Kuusela - 26.4.2024

Futuristista elektronista musiikkia ja kosmista black metalia yhdistelevä Haunted Plasma julkaisi tänään uuden singlen ”Machines Like Us”. Mat McNerneyn laulama kappale on pahaenteinen kertomus lähitulevaisuudesta, jonka tulemme kohtaamaan väistämättä ja pian.

”’Machines Like Us’ on kokonaisuus, jonka syke ja kimaltelevat hypnoottiset koodirivit tunkeutuvat suoraan hermostoosi. Se on katkeransuloinen kertomus koneistosta, joka soluttautuu ihmiskunnan tietoisuuteen”, avaa yhtyeen kitaristi Juho Vanhanen arvoituksellisesti biisin taustoja.

Juho Vanhasen (Oranssi Pazuzu, Grave Pleasures), Timo Kaukolammen (K-X-P, Op:l Bastards) ja Tomi Leppäsen (Circle, Aavikko, K-X-P) muodostama kolmikko yhdistelee mielenkiintoisella ja omaperäisellä tavalla hypnoottisen krautrockin, psykedeelisen metallin ja 90-luvun teknon massiiviseksi ääniorgiaksi. Albumilla kuullaan myös mielenkiintoisia vierailevia laulajia, kun Mat McNerney (Hexvessel, Grave Pleasures/Beastmilk), Pauliina Lindell (Vuono, Dust Mountain) ja Ringa Manner (Ruusut, The Hearing) täydentävät vuorollaan Haunted Plasman monimuotoista soonista ulosantia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Haunted Plasman ”I” julkaistaan 31. toukokuuta turkoosinmustana, kellanruskeana sekä mustana vinyylinä, joka puetaan upeaan tip-on-kanteen ja tyylikkääseen 12”-saatevihkoon. Albumi on luonnollisesti saatavilla myös CD:nä sekä erilaisissa digitaalisissa formaateissa. Kaikki edellä mainitut versiot ovat ennakkotilattavissa albumin julkaisevan Svart Recordsin verkkokaupasta osoitteessa: https://www.svartrecords.com/en/product/haunted-plasma-i/12339