Gaahls Wyrd julkaisi uuden kappaleen ”The Seed”

Kirjoittanut Teemu Esko - 20.10.2021
Gaahls Wyrd. Kuva: Raina Vlaskovska

Muun muassa Gorgorothin entisenä vokalistina tunnetun Kristian ”Ghaal” Espedalin johtama Gaahls Wyrd on julkaissut uuden kappaleen nimeltä ”The Seed.” Kappale on peräisin ”The Humming Mountain”-EP:ltä, joka ilmestyy marraskuun 5. päivä Season of Mist Recordsin kautta. Voit kuunnella kappaleen tästä:

 

EP:n aiemmin julkaistun nimikappaleen voit kuunnella tästä:

Gaahl on kertonut seuraavaa EP:n teemoista:

”Olen jatkuvasti etsimässä. Yritän löytää itseyden sekä kaikkeuden ytimen. ’GastiR – Ghosts Invited’ (2019) käsitteli alitajunnan tiedostamista. ’The Humming Mountain’ käsittelee samaa aihetta, mutta suoremmin. Uskoakseni luominen on asia, joka tapahtuu todella hitaasti. Liitin sen tavallaan jäähän. Kyseessä on norjalainen konsepti, jossa hyräilevä noita ruokkii itseään suolaisella jäällä. Tästä syntyy ensimmäinen tietoisuus. Norjalaisessa luomisopissa luomakunta saa alkunsa äänestä. Tuli ja jää ovat totta kai vihollisia keskenään, mutta kaikki olennot, jotka ovat jonkin ilmentymiä, liittyvät hyräilyyn tai ääneen ja niiden synnyttämään värähtelyyn. Näin päädyin ’The Humming Mountain’ -nimeen: se kuvaa vuoren hiljaista värähtelyä ja jään hidasta liikettä.”

Yhtye on aikeissa siirtyä pian studioon nauhoittamaan seuraavaa kokopitkää albumiaan. Edellinen ja samalla ensimmäinen albumi ”GastiR – Ghosts Invited” julkaistiin vuonna 2019.

 

”The Humming Mountainin” kappalelista:

1. The Seed
2. The Humming Mountain
3. The Dwell
4. Awakening Remains – Before Leaving
5. The Sleep

Luetuimmat

Uusimmat