GAMA BOMB – Untouchable Glory

Hoi, sinä farkkuliivi-ihminen, joka Suomen pimeässä syksyssä vaellat! Hyviä uutisia: GAMA BOMB, Pohjois-Irlannin lahja thrash-kansalle, julkaisee viidennen studioalbuminsa lokakuun lopussa. Juuri ja juuri teini-ikään ehtinyt yhtye on nauttinut kulttisuosiota jo vuosien ajan niin Euroopassa kuin muuallakin maailmalla, ja Suomessakin bändi on nähty kertaalleen Tuska-festareilla kesällä 2009. Esilöpinät sikseen: miltä kuulostaa ”Untouchable Glory”, jota on väitetty yhtyeen uskaliaimmaksi julkaisuksi tähän mennessä?

Yhtye on alusta asti noudattanut kolmea melko simppeliä sääntöä: ei cleaneja kitaroita, ei balladeja, ei syntikoita. Näistä ohjenuorista pidetään kiinni myös uusimmalla albumilla, joka on äärimmäisen energistä ja särökitaroiden taidokkaasti siivittämää kaahausta alusta loppuun. Pituutta rykäisyllä on kaikkiaan vain himpun verran yli puoli tuntia, eli kyseessä on mukavan kompakti paketti. Kyllästyminen ei iskekään missään vaiheessa, eikä ”Untouchable Glorylla” ole yhtään täytekappaletta tai mitään muutakaan ylimääräistä ropeltelua. Tässä on sitä kuuluisaa tekemisen meininkiä, jos mitä! Kekseliäät biisit viihdyttävät, ja sutjakat kitarajuoksutukset pistävät jalan vipattamaan ja niskalihakset nykimään kuin varkain. Erikseen haluan nostaa esiin vokalisti Philly Byrnen, jonka ulosanti ei ole aivan sieltä perinteisimmästä päästä. Hämmentävimpänä esimerkkinä persoonallisesta tyylistään mainittakoon vekkulisti nimetty ”Tuck Your T-Shirt In”, jonka verbaalisessa tykityksessä tuskin edes Stam1nan Hyrde pysyisi perässä.

GAMA BOMB on kerrassaan hurmaava sekoitus ehtaa 80-luvun thrash ja speed metalia, punk-asennetta, populaarikulttuuriviittauksia sekä huumoria. Näitä kaikkia elementtejä tarjoillaan isolla kauhalla myös tällä levyllä. Uskon, että ”Untouchable Glory” maistunee makoisalta niin vanhojen kuin uusienkin yhtyeen fanien vastaanottavaisissa makunystyröissä. Ennakkoluulot romukoppaan, nupit kaakkoon ja anna GAMA BOMBin valloittaa sydämesi; lupaan, että se kannattaa.

8½/10

Kappalelista:

 1. Ninja Untouchables / Untouchable Glory
 2. Avenge Me!
 3. Drinkers, Inc.
 4. My Evil Eye
 5. Tuck Your T-Shirt In
 6. Ride The Night
 7. She Thing
 8. Witching Mania
 9. James Joints
 10. Raging Skies
 11. I Will Haunt You
 12. After The Fire

 

http://www.gamabomb.net/

https://www.facebook.com/gamabomb/?fref=ts

Kirjoittanut: Anna-Leena Harinen

Kommentoi julkaisua