Gamma Ray – Heading For The East (Anniversary Edition)

Uusintajulkaisujen kohdalla on usein tullut petyttyä. Ne tuntuvat pelkästään rahastukselta, kun normialbumin päälle on vain lätkäisty muutama kämäinen demo tai treenikämppänauhoitus. Joskus mukana on myös live-materiaalia, joka useimmiten kuulostaa siltä, että se on nauhoitettu c-kasetille yleisön joukosta. Nyt kuitenkin mielenkiintoni herää, kun n juhlavuoden kunniaksi vanhat levyt kierrätetään uusiksi ja niiden joukossa on myös ”Heading For The East” -live. Tämähän julkaistiin alunperin vain vhs-muodossa ja sittemmin dvd:nä 2000-luvun alkupuolella, mutta nyt siis ensimmäistä kertaa cd-muodossa.

Kyseessähän on siis yhtyeen ensimmäisen levyn jälkeiseltä kiertueelta nauhoitettu live-äänite. Tässä yhteydessä on hyvä todeta, miten hyvin tuo bändin ensimmäinen levy on kestänyt aikaa; se on edelleenkin erittäin kovatasoinen heavy metal -albumi. Intron jälkeen käynnistyvä ”Lust For Life” lyö heti täyden vauhdin päälle ja germaani-heavyn juhla voi alkaa. Vokalisti Ralf Scheepers on jo 1990-luvun alkupuolella ollut melkoisen kovatasoinen vokalisti. Kovaa lähtee -ja myös korkealta. Myöhempinä vuosinahan mies on kehittynyt vielä entisestäänkin.

Yhtyeen edelleen yksi kovimpia ralleja ”Heaven Can Wait” potkii todella reippaasti, ja kyllähän tässä toivoo, että olisi päässyt yhtyeen live-kuntoa näihin aikoihin todistamaan. Yhtyeen debyytialbumin materiaalin lisäksi setistä löytyy toki myös Helloween-klassikoita: ”Save Us” ja ”I Want Out” toimivat hienosti. Valittamista ei jää myöskään ”Ride The Sky / Hold Your Ground” -yhdistelmästä.

Jos uusintapainoksia on julkaistava, niin mielestäni tämäntyyliset hieman vaikeammin saatavilla olevat albumit ovat ehdottomasti se oikea tapa. Ei turhanpäiväisiä ja suttuisia bonuksia, joita kukaan ei koskaan jaksa kuunnella kuitenkaan, vaan pelkkää asiaa. Gamma Rayn faneille tämä on tietenkin ehdoton hankinta, mutta kyllä tästä kannattaa muidenkin heavydiggareiden ottaa mallia. Kyllä muutkin kuin Iron Maiden osaavat tehdä hyviä live-levyjä.

8/10

Kappalelista:

CD 1
1.Intro
2.Lust For Life
3.Heaven Can Wait
4.Space Eater
5.Free Time
6.Who Do You Think You Are?

CD 2
1.The Silence
2.Save Us
3.I Want Out
4.Ride The Sky / Hold Your Ground
5.Money
6.Heading For Tomorrow

http://www.gammaray.org/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua