Gamma Ray – Sigh No More (Anniversary Edition)

juhlistaa yli kaksikymmentä vuotta kestänyttä uraansa uusintajulkaisuilla. Nyt käsittelyyn on päätynyt alunperin vuonna 1991 julkaistu ”Sigh No More”, joka on yhtyeen toinen albumi. Varsinaisen albumin kylkiäisiksi on lätkäisty bonus-cd, jolla on livevetoja, demoja ja muuta sellaista.

Albumi käynnistyy kaksikolla ”Changes” ja ”Rich And Famous”. Molemmat kappaleet edustavat perinteistä heavy metal -osastoa, jonka saksalaiset kyllä osaavat. Kyseessä ei kuitenkaan ole mitään tuplabasaritykitystä, jossa laulaja vetää kovaa ja korkealta, vaan ennemminkin mennään jossakin Judas Priestin ja Scorpionsin välimaastossa. ”As Time Goes By”, ”(We Won’t) Stop The War”, ja ”Father And Son” jatkavat tätä heavyn juhlaa. Näistä viimeisin on balladi, joka toimii kyllä ihan moitteettomasti, mutta laulaja Ralf Scheepersin vokaaliosuudet eivät tunnu täysin istuvan kappaleen muottiin, vaikka mies muutoin hyvin vetääkin.

”Sigh No More” on kaiken kaikkiaan hyvä heavylevy, joka on kestänyt aikaa yllättävän hyvin. Kyllähän tämä potkii edelleenkin paremmin kuin suurinosa tuoreista metallialbumeista. ”One With The World”, ”Dream Healer” ja ”The Spirit” ovat edelleen kovia kipaleita. ”Sigh No More” ei omasta mielestäni aivan yhtyeen kovimpia kiekkoja ole, mutta ehdottomasti hankkimisen arvoinen.

Bonuskiekko alkaa kahdella liveäänitteellä, ”One With The World” ja ”Dream Healer”. Bändi  vetää molemmat kappaleet hyvällä meiningillä. Sitten tuleekin neljä kappaletta, jotka on jo aikaisemmin julkaistu ”Blast From The Past” -kokoelmalla, enkä ymmärrä miksi ne on tälle bonuslevylle haluttu laittaa. Ehkäpä mainostamaan kyseistä kokoelmaa niille, joilla sitä ei vielä ole? Levyllä on myös kappale ”Heroes”, joka on vaihtoehtoinen versio ”Changesista”. Sitten on vielä muutamat versioinnit, joissa Ralf Scheepersin sijasta kuullaan vokaaleissa itse maestro Kai Hansenia. Mitään aivan mahtavan upeita bonuksia ei siis tälläkään uusintajulkaisulla ole luvassa, mutta suosittelen levyn hankkimaan, jos sitä ei hyllystä jo löydy, ja jos hyvä heavy metal on sydäntä lähellä.

7/10

Kappalelista:

CD 1
1.Changes
2.Rich And Famous
3.As Time Goes By
4.(We Won’t) Stop The War
5.Father And Son
6.One With The World
7.Start Running
8.Countdown
9.Dream Healer
10.The Spirit
11.Sail On (Live)
12.Changes (Live)

Cd 2
1.One With The World (Live at Wacken 2001)
2.Dream Healer (Live In Montreal 2006)
3.Changes (Blast From The Past Version)
4.Rich And Famous (Blast From The Past Version)
5.One With The World (Blast From The Past Version)
6.Dream Healer (Blast From The Past Version)
7.Heroes (Preproduction)
8.Dream Healer (Preproduction)
9.As Time Goes By (Preproduction)
10.(We Won’t) Stop The War (Preproduction)
11.Dream Healer (Demo)
12.Rich And Famous (Demo)

http://www.gammaray.org/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua