Garagefest laajenee kolmipäiväiseksi: Lucifer torstain pääesiintyjäksi

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.10.2018

Ruotsalais-saksalainen Lucifer esiintyy Lutakossa torstaina 24. tammikuuta Garagefest Warm-Up -illassa, jossa mukana ovat lisäksi Musta Risti ja Bomber Gap. Varsinainen Garagefest juhlitaan viidettä kertaa 25. ja 26. tammikuuta Jyväskylässä.

Laulaja Johanna Sadonisin johtaman Luciferin nykykokoonpanossa rumpuja soittaa muun muassa Hellacopterista ja Entombedista tuttu Nicke Andersson. Black Sabbathin ja Blue Öyster Cultin hengessä raskasta retrorockia soittavan Luciferin toisen albumin ”Lucifer II” julkaisi Century Media Records heinäkuussa.

Ennen Luciferia lavalle nouseva Musta Risti julkaisee toisen albuminsa Svart Recordsin kautta marraskuussa. Vaikka bändi on melko tuore, senkin fuzzahtavan metallisessa soundissa kuulee menneiden vuosikymmenten kaiun. Myös illan avaavan jyväskyläläisyhtye Bomber Gapin vaikutteet tulevat menneisyydestä, niin psykedeelisestä rockista kuin esimerkiksi bluesistakin ammentaen.

Varsinainen Garagefest järjestetään Lutakossa 25.-26. tammikuuta heti torstaisen avajaisklubin jälkeen ja näin ollen Garagefestistä muotoutuu ensimmäistä kertaa kolmipäiväinen tapahtumakokonaisuus. Vaihtoehtoista rockmusiikkia laajalla skaalalla esittelevä Garagefest järjestettiin ensimmäisen kerran Joensuun Kerubissa vuonna 2014. Seuraavana vuonna festivaali toteutettiin samanaikaisesti myös Lutakossa. Katkeamaton yhteistyö jatkuu myös 2019: Kerubissa festivaali järjestetään  lauantaina 26. tammikuuta tällä kertaa yksipäiväisenä suppeammalla ohjelmistolla lauantaina 26.1. Ennakkoliput niin Luciferin keikalle kuin koko Garagefestiin tulevat myyntiin lähiaikoina samalla, kun tiedotetaan festivaalin muusta ohjelmistosta.

To 24.1.2019 Garagefest Warm-Up @ Tanssisali Lutakko, Jyväskylä:

LUCIFER www.facebook.com/luciferofficial
MUSTA RISTI www.facebook.com/mustaristi
BOMBER GAP www.facebook.com/bombergap

Ovet klo 19.00
Ikäraja 18 vuotta
Ennakkoliput tulossa myyntiin lähiaikoina
www.facebook.com/events/191498968408563

Pe-La 25.-26.1.2019 GARAGEFEST JKL
Lisäinfoa tulossa pian

Luetuimmat

Uusimmat