Garden of Worm – Idle Stones

” on vuonna 2003 perustetun Garden of Wormin toinen albumi. Debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2010, minkä jälkeen yhtye on viettänyt hiljaiseloa ja valmistellut ”Idle Stonesia”.

Trion jäsenten kerrotaan vaikuttaneen useissa progressiivista rockia soittaneissa kokoonpanoissa, ja sen kyllä kuulee. Vaikka Garden of Wormin musiikkia mainostetaan doom metalina, se on aika kaukana siitä. Doom metalinkin kyllä kuulee selvästi, mutta Garden of Wormin musiikin kategorisointi pelkästään doomiksi olisi rajua vähättelyä. ”Idle Stonesin” sisältämä musiikki on todella rauhallista progressiivista rockia, johon on tuotu hieman raskautta doom- ja stoner-vivahteisilla elementeillä, kuten yksinkertaistetulla rumputyöskentelyllä ja vaihtelevalla tiheydellä kuultavilla kitara- ja bassoriffeillä, joita korostetaan kevyellä säröefektillä. Progressiivinen stoner/doom rock saattaisi osua aika lähelle, jos jotakin genremääritelmää pitäisi miettiä.

”Idle Stones” on todella hitaasti aukeneva ja keskittymistä vaativa albumi. Varsinkin sen b-puoli, joka on yksi kappale, on niin moniulotteinen jamittelunomainen ja valtava kokonaisuus, että sen sisäistäminen vie useamman kuuntelukerran. Ensimmäisten kuuntelukertojen jälkeen olin valmis heittämään tällä levyllä vesilintua, joten annoin sen olla pitkän aikaa, ja vasta myöhemmin sain siihen yhteyden. ”Idle Stones” paljastui erittäin mielenkiintoiseksi ja sielukkaaksi levytykseksi, joka kasvaa kasvamistaan joka kuuntelulla. En pidä sitä täydellisenä levynä, mutta sen maailmaan on helppoa ja rentouttavaa uppoutua.

6½/10

Kappalelista:
1. Fleeting Are the Days of Man
2. Summer’s Isle including Caravan
3. Desertshore
4. The Sleeper including Being Is More than Life

Garden of Worm Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua