Gardenhead julkaisi tulevalta albumiltaan ”Devoured” -singlen animoidun videon kera

Kirjoittanut Minttu Harju - 14.1.2022

Treenikämpän homeisista nurkista nousee rihmastoja ja vahvistimet hohkaavat kuin Chernobylin sulanut reaktori. Haju on sietämätön ja melu nousee lovecraftmaisiin sfääreihin. Siellä treenaavat Jonne Nyberg (laulu & kitara), Antti ”Andy” Silkelä (rummut), Eero Silkelä (kitara) ja Antti Lammi (basso) eli Gardenhead. Bändi on viimeisen vuoden ajan työstänyt debyyttialbumiaan, joka ilmestyy kevään aikana.

Levyn ensimmäinen single ”The Ordeal” ilmestyi viime kesänä. Nyt uusi single ”Devoured” tulee ulos animoidun lyriikkavideon saattelemana, ja se jatkaa yhtä synkissä tunnelmissa kuin edellinen julkaisu. 

Andy kertoo biisin syntyprosessista:

”Devoured oli aluksi läjä Eeron riffejä ja pari Jonnen melodiaideaa, joita jammailtiin treenien lopuksi. Eräänä kesäyönä harjoituksista pois kävellessäni mietin Stephen Kingin lainausta, jonka edesmennyt ystävämme olisi halunnut tatuoida ihoonsa: ”Monsters are real, ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win.” Siihen kiteytyi hyvin hänen kohtalonsa. Kirjoitin lyriikat biisiin lainauksesta inspiroituneena kävelymatkan aikana.” 

Heittäydy tuoreen biisin tunnelmiin tästä:

Tulevalta levyltä aiemmin ilmestyneen ”The Ordeal” -kappaleen pääsee kuuntelemaan tästä:

Artikkelikuva: Jussi Ratilainen

Gardenhead
Instagramissa
Facebookissa
YouTubessa