Kuva: Jussi Raatilainen

Gardenhead lohkaisi ”Neon Judas/Devoured” -tuplasinglen tammikuussa tulevalta debyyttialbumiltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 29.11.2023

Gardenhead, eli ystävien kesken Hedarit, on tyylikästä metallin kanssa flirttailevaa rockia soittava yhtye, jonka monipuolinen musiikki sinkoilee flamenco-rytmeistä stoner-paahtoon. Vaikka bändi ulottaa köynnöksensä moneen genreen, ovat biisit silti tarttuvia ja tyyliteltyjä kokonaisuuksia, joissa melodiat ja ammattimainen tuotanto ovat pääosassa.

Tammikuun 19. päivä julkaistavalta ”Gardenhead” -debyyttialbumilta tarjoillaan tänään viimeisenä lohkaisuna tuplasingle ”Neon Judas/Devoured”, joista jälkimmäinen, jo aiemmin makupalaksi julkaistu nostetaan nyt uuden singlen rinnalle radiosinkuksi. ”Devoured” sai seurakseen myös lyriikkavideon.

””Devoured” oli aluksi läjä Eeron riffejä ja pari Jonnen melodiaideaa, joita jammailtiin treenien lopuksi. Eräänä kesäyönä harjoituksista pois kävellessäni mietin Stephen Kingin lainausta, jonka edesmennyt ystävämme olisi halunnut tatuoida ihoonsa: ’Monsters are real, ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win’. Siihen kiteytyi hyvin hänen kohtalonsa. Kirjoitin lyriikat biisiin lainauksesta inspiroituneena erään kävelymatkan aikana”, rumpali Andy muistelee.

Debyyttialbumin ensimmäisenä singlenä julkaistiin Forrester Savellin (Karnivool, SkyHarbor) miksaama ”The Ordeal” -kappale. Grammy-palkittu miksaaja Darrell Thorp (Foo Fighters, Radiohead) innostui biisistä niin, että hän halusi miksata siitä uuden version ja käyttää sitä opetusmateriaalina.

Puutarhan hoidosta vastaavat Andy (rummut), Eero (kitara), Antti (basso) ja Jonne (laulu ja kitara). Gradenhead on helsinkiläinen yhtye, mutta bändin juuret ovat villissä ja pimeässä idässä, eli Joensuussa. Vaikka yhtye sai alkunsa vasta koronavuosina, sen jäsenet ovat hitsautuneet soitannollisesti yhteen monessa aiemmassa projektissa. Lyhyen uransa aikana Gradenhead on huomattu myös musiikkimedioissa, ja se valittiin satojen ehdokkaiden joukosta Come To Latin America -projektiin tekemään suomalaista metallimusiikkia tunnetuksi Latinalaisessa Amerikassa. Gardenhead valmistelee tällä hetkellä ensi vuoden keikkoja, joita on luvassa ympäri Suomea.

Luetuimmat

Uusimmat