Gary Numan muistelee: Freddie Mercury hankki Tokiossa limusiinin hakemaan Numanille Bic Macin

Synthpop-pioneeri julkaisi äskettäin omaelämäkertansa, josta hän on jakanut useita tarinoita eri julkaisuissa. Waitrose-kauppaketjun Weekend-lehdessä julkaistiin äskettäin tarina Numanin kohtaamisesta rock-legenda Queenin kanssa tämän mentyä katsomaan bändin keikkaa Japanissa:

”En ollut tajunnut tulleeni varsin suosituksi Japanissa. Olin ollut suuri nimi Britanniassa vasta noin vuoden verran, joten en osannut edes aavistaa, että siitä voisi koitua ongelmia täällä. Lopulta henkilökunnan oli pelastettava minut ja saatettava minut backstagelle. Tapasin bändin ja selitin tapahtuneen heille, joten he ottivat minut siipiensä suojiin.”

Keikan jälkeen kutsui Numanin mukaansa sushiravintolaan. Tämä erikoisuus oli kuitenkin liikaa Numanin arkisille ruokailutottumuksille:

”Jossain vaiheessa Freddie Mercury tuli luokseni ja kysyi miksen syö, ja että oliko jokin kenties vikana. Sanoin olevani vain häkeltynyt tilanteesta, koska olen niin valtava Queen-fani. Hän kysyi mitä haluaisin syödä, ja vastasin: ’Haluan McDonald’siin… mutta älä huoli, menen sinne tämän jälkeen.’

Vartin kuluttua pihaan kaartaa limusiini, ja kuljettaja nousee autosta McDonald’s -kassin kanssa! Freddie jututtaa paikan omistajaa, heittää tälle jenejä, ja siinä sitä ollaan: Syön mäkkärisapuskaa korkeatasoisessa tokiolaisessa sushiravintolassa Queenin kanssa! Olin todella hämilläni tilanteesta, mutta bändin jäsenet olivat ihanan maanläheisiä ihmisiä.”

Numan kertoi myös tavanneensa bändin kerran aiemmin 16-vuotiaana Lontoon Rainbow Theaterissa:

”Muut bändit menivät yleensä kiireellä limusiineihinsa eivätkä huomioineet ketään. Queen oli erilainen. He kutsuivat ihmisiä pukuhuoneisiinsa, juttelivat heille ja nimmaroivat kaiken. Otin sen oppituntina siitä kuinka kohdella sinua tukevia ihmisiä, ja olen yrittänyt toimia samoin aina kuin mahdollista.”

Kommentoi julkaisua