Geezer Butler: Superyhtye Deadland Ritual laittaa pillit pussiin

Kirjoittanut Joonas Arppe - 11.3.2021

Black Sabbath -basisti Geezer Butler kertoo Eddie Trunkin radio-ohjelmassa superyhtye Deadland Ritualin olevan ”kuollut ja kuopattu”. Vuonna 2018 perustetussa yhtyeessä Butlerin ohella esiintyivät entinen Guns N’ Roses -rumpali Matt Sorum, Billy Idolin kitaristi Steve Stevens ja Apocalyptican kiertuevokalisti Franky Perez.

Deadland Ritual on kuollut ja kuopattu. Virus löi viimeisen naulan arkkuun. Meillä oli 12 tai 13 kappaletta kirjoitettuna ja olimme menossa studioon viime maaliskuussa, mutta sitten kaikki sulkeutui. Matt lähti bändistä. Stevellä on jonkinlainen keuhkosairaus, jonka vuoksi hän ei voi lähteä ulos talostaan. Emme alkaneet antaa yhtyeelle tekohengitystä. Eihän sitä ikinä tiedä – ehkä teemme sen myöhemmin. En tiedä.”

Butler kertoi myös, ettei ole vielä täysin eläköitynyt musiikin parista Black Sabbathin ja Deadland Ritualin lopetettua toimintansa:

”Soitan edelleen – kirjoittelen riffejä ja sellaista. Se on osa elämääni. Mutta ei mitään tarkoituksellista. Minulla on paljon ideoita ja juttuja äänitettynä, pitäisi vaan löytää aikaa käydä ne kaikki läpi.”

Deadland Ritual julkaisi lyhyen elinkaarensa aikana kaksi singleä; ”Down In Flamesin” vuonna 2018 ja ”Broken And Bruisedin” vuonna 2019. Yhtyeen livesetti koostui omien kappaleiden ohella Black Sabbath-, Velvet Revolver– ja Billy Idol -lainabiiseistä. Voit katsoa yhtyeen esiintymisen vuoden 2019 Hellfestissä alta: