Gene Hoglan

Gene Hoglan muistelee edesmennyttä Dark Angel -kitaristia

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 18.5.2023

Yhdysvaltalaisen thrash metal -veteraani Dark Angelin kitaristi Jim Durkin menehtyi maaliskuun 8. päivä. Monet metallimuusikot ovat muistaneet Durkinia sosiaalisessa mediassa muistokirjoituksilla.

Nyt yhtyeen rumpalina vuodesta 1984 asti toiminut Gene Hoglan muistelee Durkinia tuoreessa Friday 13th -lehden haastattelussa.

”Myönnän, että se oli meille järkytys. Jim on aina ollut aika oikukas meidän kanssamme. Oli aikoja, jolloin hän katosi keskusteluista, ja silloin hän oli maininnut, että ’Hei, tulevaisuudessa on tulossa aikoja, jolloin en ehkä pysty tulemaan tietyille keikoille tai tietyille alueille live-keikoille’. Hän valitsi Laura Christinen sijaiseksi”, Hoglan kertoo ja jatkaa:

”Mutta hänen kuolemansa oli täysi järkytys bändille. Emme tienneet, että hän oli menehtymässä. Tiesimme, että hänellä oli terveysongelmia, mutta emme tienneet, että olisimme menettämässä veljemme, ja se iski meihin kaikkiin todella kovaa. Olimme juuri aloittaneet Death To All -kiertueen – olimme noin viikon verran mukana – kun sain puhelun [bändin laulajalta] Ron Rinehartilta. Juttelimme asiasta. Kaikki bändin jäsenet olivat murtuneita.”

”Tiesimme, että Jim katoaisi aika ajoin, mutta emme tienneet, että Jim, kun hän viimeksi katosi, hän katoaisi ikuisesti. Emme tienneet sitä. Kun saimme tietää, että hän oli kuollut, se oli todella kova isku. Mutta voimme vain jatkaa eteenpäin.”

Luetuimmat

Uusimmat