George ”Corpsegrinder” Fisher kertoo Deathin Chuck Schuldinerin inspiroineen hänet death metal -vokalistiksi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 26.1.2022

Death metal -veteraani Cannibal Corpsen solisti George ”Corpsegrinder” Fisher paljastaa tuoreessa Revolverin haastattelussa, että hän innostui aikoinaan death metal -vokalistiksi ryhtymisestä genren pioneeri Deathin keulakuva Chuck Schuldinerin ansiosta.

Fisher kertoi seuraavaa haastattelussa:

”Näin Deathin soittavan Baltimoressa, Marylandissa, josta olen kotoisin, vuonna 1987 tai -88. Se saattoi olla jopa hieman myöhemmin, mutta en ole varma. Tiedän, että ’Leprosy’ ei ollut vielä ilmestynyt. Meillä oli ’Scream Bloody Gore’. ’Scream Bloody Gore’ oli hieno, mutta ymmärsin Chuck Schuldinerin äänen voiman vasta sillä keikalla. Paikalla oli noin 25 ihmistä; siellä oli tuskin ketään. Heidän piti soittaa yhdessä Dead Brain Cells -nimisen bändin kanssa – D.B.C. oli Kanadasta . He eivät päässeet paikalle, joten Deathilla oli pidempi setti. Seisoin kirjaimellisesti aivan Chuck Schuldinerin edessä; hän oli aivan edessäni laulamassa ja soittamassa. Ja kun he soittivat ’Infernal Deathin’ ja hän päästi ilmoille sen korkean nuotin, se muutti koko maailmani; se muutti maailmani kuten Black Sabbath oli tehnyt”, Fisher kertoo ja jatkaa:

”Sanoin itselleni: ’Haluan laulaa niin kuin hän. Tuota minä haluan tehdä.’ Kuuntelin kaikkia näitä bändejä. Lauloin huoneessani ja yritin olla [Possessedin] Jeff Becerra ja [Slayerin] Tom Araya. Kun näin Chuck Schuldinerin, ja yhtäkkiä kaikki nämä muut death metal -bändit, jotka tulivat esiin, tiesin, etten tule koskaan laulamaan esimerkiksi thrashia, vaan murinaa ja death metalia.”

Kaaoszinen haastattelun Fisherin kanssa voit katsoa täällä.