Ghost Hartwall Areenalle marraskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.8.2019

Rockmaailman kirkkaimpaan kärkeen lyhyessä ajassa noussut Ghost saapuu marraskuussa Helsinkiin osana “Ultimate Tour Named Death” -kiertuettaan. Kantolan tapahtumapuistossa heinäkuussa 55 500 konserttivierasta lämmitellyt yhtye nousee Hartwall Arenan lavalle torstaina 28. marraskuuta. Illan avaavat amerikkalaisbändi All Them Witches sekä ruotsalainen Tribulation. Lipunmyynti keikalle käynnistyy perjantaina 9. elokuuta Ticketmasterissa.

Ruotsalainen okkultista rockia soittava Ghost on kiertänyt viime vuodet loppuunmyytyjä konserttihalleja Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa. Useita kertoja Suomessa esiintynyt yhtye on kasvattanut suosiotaan jokaisen vierailun myötä: klubi- ja konserttisalikeikkojen lisäksi Ghost on nähty muun muassa vuosina 2012 ja 2014 Sonisphere Festivalilla, vuonna 2016 Tuska-festivaalin pääesiintyjänä ja nyt heinäkuussa Hämeenlinnassa Kantolan tapahtumapuistossa Metallican WorldWired-stadionkiertueen lämmittelijänä.

Ghostin neljäs studioalbumi Prequelle (2018) on haalinut listasijoituksia monella saralla: kriitikoiden ja fanien ylistämä albumi saavutti top-10-listasijoituksen 15 maassa, sai Yhdysvalloissa Grammy-ehdokkuudet kategorioissa ”Best Rock Album” ja ”Best Rock Song” sekä Ruotsissa Grammis-ehdokkuuden kategoriassa ”Best Hard Rock/Metal Record of the Year”. ”Prequelle” on nimetty vuoden 2018 parhaaksi albumiksi muun muassa Kerrang!-, Revolver- sekä Metal Hammer -musiikkimedioissa. Lisäksi se palkittiin toukokuussa 2019 Kerrang! Awardsien yleisöäänestyksessä vuoden parhaana albumina. Albumin raita ”Faith” on järjestyksessään kolmas singlejulkaisu, joka on kivunnut sekä Kerrang!- että Planet Rock -radiokanavien A-listalle.

Vuodesta 2008 asti esiintyneen Ghostin vetovoima muodostuu paitsi okkultismiin viittaavista lyriikoista ja aavemaisista melodioista, mutta myös tunnusmerkiksi muodostuneesta teatraalisesta lavaesiintymisestä.

KEIKKA:
Ghost (SE) – Ultimate Tour Named Death
+ Special Guest: All Then Witches (US)
+ Support: Tribulation (SE)
To 28.11.2019, Hartwall Arena, Helsinki
Ovet klo 18
LIPUT:
Myyntiin pe 9.8.2019 klo 9
Palvelumaksuineen alkaen 49€ / 59€ / 69€ / 79€ / 89€ Ticketmasterista

www.ghost-official.com
www.livenation.fi