Promokuva: ​Tamás Varga (Brownhand)

Ghost Toast julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta, viidenneltä albumiltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.1.2022

Unkarilainen kokeellista progressiivista rockia soittava Ghost Toast on julkaisemassa viidennettä albumiaan ”Shade Without Color”. Albumi näkee päivänvalon 3. maaliskuuta Inverse Recordsin kautta, ja se on suora jatkumo vuonna 2020 julkaistulle ”Shape Without Form” -albumille. Tänään albumilta julkaistiin ensimmäinen single ”Get Rid Of”.

”’Get Rid Of’ on eräänlainen taisteluhuuto kamppailussa, jonka vastustaja on yksin sinun päätettävissäsi. Halusimme avauskappaleen olevan nopea ja raskas, jossa on surullinen fiilis, ja joka muuttuu vapaudenhaluksi.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

’Shade Without Color’ on jatkumo [vuonna] 2020 julkaistulle albumillemme ’Shape Without Form’. Suurin osa kappaleista sävellettiin samaan aikaan ja tarkoitus olikin, että kyseessä olisi eräänlainen tupla-albumi, joka kuitenkin julkaistaisiin eri aikaan. Kummankin albumin nimi juontaa juurensa T.S. Eliotin runosta The Hollow Men, ja molempien levyjen kantavana teemana on tyhjyyden tunne ja prosessi, joka siihen johtaa.

Albumin taustalla oleva ajatuspohja ei ole täydellinen tyhjyyden tila, vaan siihen johtavat asiat kuten esim. kohtalo, tragedia ja heikkous sekä auktoriteetit, teknologian muuttuminen persoonattomaksi, politiikka, vieraantuneet ihmiset ja uhatuksi tulemisen tunne. Tyhjyyden tunne yhtenäistää ja hajottaa yksilön sekä jättää yhteiskunnan toivottomaksi.

Kumpikin albumi havainnollistaa tätä teemaa, ja siksi käytämme jälleen lainauksia elokuvista, haastatteluista, puheista ja runoista. Omat ajatuksemme ja tunteemme kiteytyvät edellä mainittuihin asioihin ja tietysti sitä ympäröivään musiikkiin. Emme kuitenkaan usko, että ihmiskunnan kohtalo olisi täysin toivoton, ja ettei siitä olisi ulospääsyä. Synkimmät kohdat johtavat hetkiin, jotka ovat täynnä toivoa, kun taas kauniimmiksi ja pehmeimmiksi tarkoitetuissa melodioissa on toistuvaa dissonanssia, joka viittaa jatkuvaan taisteluun.

Emme halua mennä kappaleessa liikaa yksityiskohtiin.”

Bändi

Kappalelista:

  1. Get Rid Of
  2. Leaders
  3. Chasing Time
  4. Let Me Be No Nearer
  5. Acceptance
  6. Deliberate Disguises
  7. Reaper Man
  8. Whimper
  9. Rejtekből

Luetuimmat

Uusimmat