Ghostin Tobias Forge olisi mieluummin bändin kitaristi

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 17.7.2022

Ruotsalaisen rock -yhtye Ghostin keulakuva Tobias Forge antoi haastattelun Louder-medialle ja sanoi, että hänen tavoitteet ulottuvat pidemmälle kuin vain Papa Emerituksen eri inkarnaatioiden esittäminen bändin teatraalisissa esityksissä.

”Minua harmittaa, että olen päässyt soittamaan kitaraa niin vähän elämäni aikana, koska rakastan sen soittamista. Uskon, että olen parempi muusikko kuin olen laulaja. Satun vain olemaan hyvä laulaja Ghostissa. Mutta tämä on kuin valittaisi ettei ole tavallinen, kun joutuu olemaan kuningas. Olisin sulavampi kitaristina, maskin kanssa tai ilman, sillä lavapersoonani olisi lähempänä todellista, minun todellista, minun henkilökohtaista, persoonaani, kuin tämän hetkinen lavapersoonani.”

Pohdinnastaan huolimatta Forge myöntää, että saa ilmiömäisen tunteen esityksen alkaessa.

”Se on niitä harvoja hetkiä, kun en ajattele paljon muuta. Suurimman osan ajasta ajattelen jotain muuta. Murehdin useita asioita saman aikaisesti. Parasta on, kun etenen sulavasti esityksen läpi. Ja pahinta on, kun ajattelen ”Hitto, unohdin edellisen askeleen, minun täytyy mennä takaisin” ja alan ajattelemaan sitä virhettä.”

Haastattelussa Forget kysyttiin haluaisiko hän näytellä muussa kuin Papan roolissa, johon hän myönsi voivansa tehdä tiettyjä rooleja.

”Mutta näyttelijänä joudut hyödyntämään fysiikkaasi valuuttana, ja kun olen metri 75 senttimeriä pitkä ja omaan tietyn kehorakenteen, en voisi sopia kaikkeen.”