Ghostin Tobias Forge paljastaa mielestään parhaat koskaan tehdyt kauhuelokuvat

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.7.2022

Ruotsalainen rockyhtye Ghost tunnetaan kauhuestetiikastaan, ja bändi onkin hakenut niin kansitaiteisiinsa kuin musiikkivideoihinsakin inspiraatiota klassisista kauhuelokuvista.

Nyt bändin keulakuva Tobias Forge paljastaa tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa suosikkikauhuelokuvansa.

”Minulle kauhuelokuvissa on kaksi haaraa. On vanhoja klassisia slasher-elokuvia, kuten Friday The 13th ja sen kaltaisia, mutta sitten on todella hyviä kauhuelokuvia, joita tekevät todella lahjakkaat ohjaajat, jotka eivät ensisijaisesti tee kauhuelokuvia, vaan tekevät myös muita elokuvia. Kaikkien aikojen parhaita kauhuelokuvia ovat Stanley Kubrickin The Shining, Steven Spielbergin Jaws, Francis Ford Coppolan Bram Stoker’s Dracula, sekä The Exorcist ja The Omen.

Mutta sitten on klassisia kulttiohjaajia. Lucio Fulci oli italialainen ohjaaja, joka teki paljon viihdyttäviä elokuvia. The House By The Cemetery on hänen klassikkonsa. Kauhugenre kärsii siitä, että on näitä todella kovia tekijöitä, jotka tulevat ja tekevät fantastisia elokuvia, ja sitten valitettavasti suuri osa genrestä on todella huonojen elokuvien suota.”