Ghostin Tobias Forgen mielestä bändit peruuttavat koronaan vedoten keikkoja vain, koska eivät olleet tyytyväisiä tienesteihinsä: ”Se on helvetin kauhea viesti yleisölle”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.5.2022

Ruotsalaisella rockyhtye Ghostilla riittää kysyntää keikoille ja bändi soittaa massiiviselle areenoille. Yhtye ei myöskään joutunut juuri siirtämään tai perumaan konserttejaan vuosina 2020-2021, sillä yhtye oli juuri saanut maaliskuussa 2020 silloisen kiertueensa päätökseen.

Nyt Ghostin keulakuva Tobias Forge nostaa esiin kuitenkin tuoreessa Drinks With Johnny -podcastin jaksossa bändejä, jotka ovat peruuttaneet kiertueitaan koronaviruksen takia. Forgen mukaan syynä ei suinkaan ole huoli ihmisten terveydestä tai muutkaan seikat, vaan puhtaasti tyytymättömyys kiertueen tienesteihin.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”No, ongelma on nyt se, että monet näistä bändeistä eivät ole tyytyväisiä lopputulokseensa. He eivät sano julki, että ’Kuule, emme tienaa niin paljon rahaa kuin haluaisimme, joten perumme tai lykkäämme, kunnes tähdet ovat kohdillaan ja markkinat näyttävät paremmilta’.

”Sen sijaan he sanovat yleisölle: ’Turvallisuusongelmien takia emme lähde kiertueelle’, ja se on helvetin kauhea viesti yleisölle, muulle bisnekselle ja kaikille, joihin me kaikki luotamme – eli kaikille promoottoreille ja kaikille, jotka työskentelevät keikkapaikoilla, kaikille, jotka työskentelevät myyjinä, kaikille henkilökunnan jäsenille, kaikille bussifirmoille, kaikille kuorma-autoyhtiöille, kaikille niille ihmisille, joiden kiertue on juuri peruttu vain siksi, että nämä kolme, neljä tai viisi tyyppiä päättivät, että raha ei ollut kannattavaa. Ja sitten he sanovat: ”Muuten, älkää edes menkö keikoille, koska se ei ole turvallista.”

Kun Forgelta kysyttiin, oliko hän kuullut yhtyeistä, jotka olisivat suoraan käskeneet faneja olemaan osallistumatta keikoille, Forge vastasi:

”Ei, mutta siihen se johtaa. Jos yksi bändi päättää sanoa: ’Ei, [se johtuu] turvallisuudesta, ei ole turvallista lähteä kiertueelle covidin takia.’ Tietenkin lähetät yleisölle viestin, että ’Ehkä se ei ole [turvallista].’ Ja muistakaa, että olemme kasvattaneet tätä agorafobiaa ja bakteerikammoa, jotka ovat nyt suuri ongelma.

Monilta ihmisiltä vaatii paljon rohkeutta lähteä ulos. Vaatii paljon rohkeutta mennä keikalle. Ja kun yksi bändi sanoo: ’Emme lähde kiertueelle turvallisuushuolien takia, koska maailma ei ole turvallinen paikka covidin takia.’ Se kertoo faneille: ’Ehkä se on totta. Minun ei pitäisi mennä ulos nyt. Se on vahingollista.'”