Ghosts on TV – Odotetun tummasävyisen post-rock- ja indie-yhtyeen uusi tuplasingle nyt ulkona

Kaihoisa helsinkiläinen post-rock- ja indie-yhtye Ghosts on TV on julkaissut uuden tuplasinglen. Kolmen kitaran painavan äänivallin, hauraan pop-minimalismin ja hypnotisoivan toiston pariin siirtynyt GoTV keräsi ensimmäisillä uutta suuntaa ennakoivilla singleillään ”Silo” ja ”End All States” kehuja mm. Soundilta, YleX:ltä, Rumbalta ja Radio Helsingiltä. Tulevan tuplasinkun kappaleet ”Inhibitions” ja ”Looking Forward to Seeing You Again” ovat osa erillisten singlekokonaisuuksien sarjaa, jotka johtavat yhtyeen debyyttialbumiin.

Aikalaisistaan orkestraalisella rock-musiikilla ja tummasävytteisellä maalailulla erottunut Ghosts on TV on ehtinyt koluta klubeja baareista Tavastialle ja ulkomaille Pietariin. Uudet julkaisut on äänittänyt Jussi Liukkonen Artlab-studiolla, miksannut Alec Havinmaa Squat Makamikilla/Ogelin kämpillä ja Matias Heinonen PJK:lla.

”’Inhibitions’ ja ’Looking Forward to Seeing You Again’ edustavat yhtyeen seesteisempää puolta. Jossain taiderockin, tumman indien ja post-rockin välimaastossa majailevat haikeat kappaleet etenevät matkansa aikana yhtyeelle tyypilliseen ’crescendocoreiluun’ tai hiljaiseen laskeumaan. Bändin olemuksen ydin on löytynyt raskaammasta GY!BE– ja Swans-henkisestä maalailusta sekä Radioheadin tai The Nationalin kaltaisesta ’pop’-musiikista. Suomen kotikutoisella indie-kentällä mahdollisimman epämuodikkaiden vaikutteiden yhdistelemistä siis… Uusi isompi soundi on otettu keikoilla tosin viime aikoina hyvin vastaan.

Kiertuetta tässä on koronan vuoksi kuitenkin turha enää mainostaa, ja näillä näkymin kaikki keikat hienojen kotimaisten yhtyeiden kanssa (mm. Pelko, Musta Valo, Ocelot, Nuoruus, Musta Huone…) on keväältä peruttu. Julkaisuja emme aio kuitenkaan siirtää. Seuraava single ilmestyy huhtikuussa ja ensimmäinen albumi toukokuussa. Uutta musiikkia ja kodeista käsin jaettavaa taidetta tarvitaan ainakin näillä näkymin yhä enemmissä määrin.”

– Joona Kinnunen, rummut

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: