Kuva: Mesa/Boogie

Gibson osti suositun vahvistinvalmistaja Mesa/Boogien

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.1.2021
Kuva: Mesa/Boogie

Legendaarinen kitaravalmistaja Gibson on ostanut yhdysvaltalaisen vahvistimia valmistavan Mesa/Boogien. Mesa/Boogien perustaja Randall Smith siirtyy Gibsonille design-johtajaksi.

”Olemme nyt osa Gibson-perhettä! MESA ja Gibson jakavat pitkän historian ja rajattoman intohimon laadukkaimpien musiikki-instrumenttien luomiseen, jotka ovat palvelleet muusikoita ympäri maailmaa jo vuosikymmeniä! Valmistautukaa jännittävään uuteen kumppanuuteen, joka vie jatkuvan soundin jahtaamisemme uusille tasoille!”, Mesa/Boogie kertoo tiedotteessaan.

Gibson on kärsinyt muutaman vuoden ajan niin taloudellisista kuin laadullisistakin ongelmista. Vuonna 2018 Gibson hakeutui konkurssiin, mutta on sittemin saanut taloudelliset asiansa hieman parempaan kuntoon. Tämän lisäksi Gibsonia on kritisoitu heikommasta laadunvalvonnasta instrumenteissaan. Ihmisiä ei myöskään miellyttänyt yrityksen vuonna 2019 julkaisema video, jossa syytettiin epäsuorasti monia muita kitaravalmistajia Gibsonin legendaaristen mallien kopioimisesta. Myöhemmin Gibson haastoikin kitaravalmistaja Deanin oikeuteen. Monien käyttäjien mukaan Gibsonin laatu on kuitenkin lähtenyt taas nousuun ongelmien selvittelyn jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Gibson Brandsin toimitusjohtaja James Curleigh kertoo omista tuntemuksistaan:

”Meillä Gibsonilla on kyse ikonisen menneisyytemme hyödyntämisestä ja innovatiiviseen tulevaisuuteen suuntaamisesta – matka, joka alkoi yli 100 vuotta sitten perustajamme Orville Gibsonin toimesta. Tänään tämä matka on saanut uuden lisäyksen Mesa Boogien liittyessä osaksi Gibson Brandsin perhettä, jonka mukana tulee myös Randy Smithin visionäärinen johtajuus ja hänen tiiminsä, joka on jo 50 vuoden ajan luonut ikonista ja innovatiivista brändiä, joka on kestänyt ajan koetuksen. Tämä on täydellinen kumppanuus, joka perustuu meidän jakamiimme ammatillisiin kokemuksiin ja intohimoon ääntä kohtaan.”

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy