Gina – Hush

Gina on Helsingissä vuonna 2006 perustettu alternative rock -yhtye. Bändi on ollut erityisen aktiivinen osallistumaan erilaisiin bändikilpailuihin, joissa ovatkin menestyneet hyvin; bändi on muun muassa voittanut Hertas Rock-bändikilpailun vuonna 2008. Gina tarjoaa debyyttilevyllään erittäin tuoreen ja vakuuttavan kuuloisen tuulahduksen suomalaisille musiikkimarkkinoille.

Ginan musiikista huomaa, että bändin jäsenet ovat kuunnelleet monipuolisesti eri genrejä. Yhtyeen musiikissa sulautuu toimivasti yhteen vaikutteita muun muassa rock-, soul-, blues- ja funkmusiikista. Gina on kuitenkin onnistunut pitämään paketin toimivana, vaikka musiikissa on vaikutteita ja vivahteita näinkin monista eri genreistä.

”Hush” on laulettu kahta kappaletta lukuun ottamatta kokonaan englanniksi; ”Kavala” on toinen levyn suomenkielisistä biiseistä ja sisältää kaikki klassikkobiisin ainekset. Rokimman ilmaisun lisäksi tällaisen hempeämmänkin tunnelmoinnin Gina nimittäin osaa erittäin hyvin. Monet levyn kappaleista ovat sellaisia, joiden voisi hyvin kuvitella soivan radiossakin, ja positiivista on huomata, että Gina on uhrannut väliosien säveltämiseen aikaa. Usein musiikkia kuunnellessa nimittäin tuntuu, että väliosat on tehty kappaleisiin vain muodon vuoksi. Esimerkiksi nelosraitana levyllä olevan kappaleen ”Funky” väliosa osoittaa kuinka sävellystaitoinen yhtye on.

Levyä kuunnellessa huomio kiinnittyi erittäin taidokkaasti tehtyihin sovituksiin. On virkistävää kuunnella tällaista musiikkia, jossa sovitusratkaisuissa ei ole tyydytty niihin kaikkein helpoimpiin. Erityisesti huomio kiinnittyi kitaristi Omppu Oinosen kitarasovituksiin, jotka ovat paikoin todella mielikuvituksekkaita. Kitarasoolotkin mies taitaa kiitettävästi, sillä sooloja kuunnellessa huomaa, ettei niissä ole käytetty heti ensimmäisenä mieleen tulleita ideoita. Miehen ideat ovat erittäin tuoreen tuntuisia ja jokainen sävel on tarkasti harkittu.

Bändi toimii mainiosti tällaisenaankin, mutta olisin ehkä kaivannut hiukan enemmän tietynlaista rähjäisyyttä tulkintaan. Sellainen toisi lisää särmää bändin ilmaisuun, sillä nyt liikutaan paikoitellen ehkä vähän liiankin turvallisilla vesillä. Varsinkin laulaja Regina Shevakovalta olisin odottanut vielä rohkeampaa revittelyä, sillä uskoisin sellaisen onnistuvan häneltä ongelmitta. Nytkin nainen tosin hoitaa tonttinsa kiitettävästi.

Kyseessä on bändin ensimmäinen virallinen julkaisu, ja täytyy vain ihmetellä, kuinka valmiilta bändi debyytillään kuulostaa. Tämän perusteella povaan heille erittäin ruusuista tulevaisuutta, sillä näinkin musikaaliselle porukalle riittää aina kysyntää. Kunhan yhtye vain jatkossakin kykenee tarjoamaan yhtä tuoreita ideoita, kuin tällä albumilla.

9/10

Kappalelista:
01. Hush
02. Path
03. Kavala
04. Funky
05. Too Many
06  Sinun
07. Nasty ho!
08. Sorry
09. Beginning of an End

http://www.ginaband.net/

Kirjoittanut: Taavi Lindfors

Kommentoi julkaisua