Glamour Of The Kill – The Summoning

Rockia ja metallia yhdistelevä, Iso-Britannian Yorkista ponnistava Glamour Of The Kill on saanut sylkäistyä debyyttinsä ulos. Kovassa huudossa briteissä oleva yhtye luottaa radioystävällisemmän rockin ja huutolaulujen sekoitukseen, levyn kallistuessa kuitenkin enemmän rockin puolelle.

Heti alusta alkaen albumista mieleen tulee Bullet For My Valentine. Aina välillä pakotin itseni vilkaisemaan levysoittimeen, että kuuntelenko vielä oikeaa bändiä. Lopputulos on aikalailla samankaltaista, jos Escape The Faten, Avenged Sevenfoldin ja BFMV:n laittaisi tehosekoittimeen. Ihmekös tämä, bändi on kiertänyt kahden jälkimmäiseksi mainitun kanssa. Osittain tämä toimiikin loistavasti, mutta levyllä on myös huonompia hetkiä.

Basisti/Laulaja Davey Richmondin laulu on paikoittain loistaavaakin vokalisointia. Miehen ääni taipuu hyvinkin korkealle ja kaikki vaikuttaa päällisin puolin olevan kunnossa. Kaikkein korkeimmat äänet kuulostavat kuitenkin ehkä hieman pakotetuilta, ja se pistääkin kuulijan miettimään, että puristaako joku samalla miekkosen genitaaleja ja kovaa. Kokonaisuudessa mies laulaa kuitenkin mainiosti, ja sille antaa hyvää vastakaikua kitaristi Chris Gomersonin huudot.

Levy täyttää tehtävänsä siltä osin, että erityisesti ”Lost Souls” kappaleen kertosäe jää varmasti soimaan päähän pariksi tunniksi eteenpäin. Koukuttaviin, popahtaviin kertosäkeihin on varmasti yritetty panostaa, mutta parin biisin kohdalla (esim. ”Army Of The Dead”), tämä jää vain yritykseksi. Levyn parasta antia tarjoaa arvostelijan makuun kappale ”Through The Eyes Of Broken”, lähinnä raidan lopun eeppisten kitaramelodien ansiosta. Sooloja levyllä ponnahtaakin lähes joka kappaleessa, ei niin hirveän teknisiä, mutta ei niissä mitään vikaakaan ole. Plussat ehdottomasti yhtyeelle, ettei breakdowneja käytetä turhaan tällä levyllä, mielestäni ne vähätkin olisi voinut karsia kokonaan pois.

Pisteitä on kuitenkin rokotettava siitä omaperäisyyden puuttumisesta. Edellämainitun lisäksi jäin vielä odottamaan sitä yhtä räjähtävää hittiä, joka olisi potin kruunannut. No, tämä paketti on kuitenkin nyt käsissä ja olkaamme siihen tyytyväisiä. Suosittelen ”The Summoning” albumia kuitenkin lämpimästi jokaiselle, joka pitää rock- ja metallimusiikin yhdistelystä.

6/10

Kappalelista:

1. If Only She Knew
2. World’s End
3. Feeling Alive
4. Dying From The Inside
5. Lost Souls
6. Malevolent Reign
7. Supremacy
8. Here, Behind These Walls
9. Through The Eyes Of The Broken
10. Army Of The Dead
11. The Summoning


www.myspace.com/glamourofthekill

Kirjoittanut: Sami Haapoja

Kommentoi julkaisua