Glitter pöllyää, purkka tarttuu hiuksiin ja kaipaus repii sydämen kappaleiksi – Kissa julkaisi uuden singlen

Kirjoittanut Niko Kuusela - 13.5.2022

Kesällä 2021 ilmestyneellä debyyttialbumillaan ”Vaarallinen bändi” yleisön häikäissyt Kissa on täällä taas. Pesti vaarallisessa bändissä jäi haaveeksi, ja nyt pirskahtelevaa, kimalteella sekä paljeteilla kuorrutettua rokkia pumppaava moniaistinen kokonaisuus tarjoilee levylautasille maagista ja uhmakasta voimapoppia.

Ihastuminen on paras kamalin asia, jonka ihminen voi kokea. Kissan uusi single ”Musta valo” on tarina kosketuksen kaipuusta ja siitä lamauttavasta epätoivosta, joka verhoaa sydämen, kun tajuat ihastuksesi olevan tavoittamattomissa. Sattuu ja tuntuu siltä, kuin sydän olisi räjähtämäisillään. Mietit, miksi minä?

Musta valo” on sentimentaalinen ja siinä on syvyyttä, mutta samalla se jytää räjähtävällä voimalla. Se on voimapoppia, joka ammentaa vaihtoehtoestetiikasta ja kanavoi rock-energiaa. Tekstin pohjana on Sähkö-Isku -nimisen yhtyeen samanniminen kappale. Alkuperäisen tekstin takana ovat Kissan oma kullannuppu Jussi Himberg sekä legendaarisen Moderni Elämä -yhtyeen Timo Lehtonen. Laulajakitaristi Günter Kivioja tarttui kuokkaan ja möyhi kaiken uusiksi, omaan suuhun sopivammaksi. Teksti tuotiin tähän päivään, sanat vaihtoivat paikkoja ja niitä tuotiin lisää – jopa kokonaisen uuden säkeistön verran. Näin tarina sai uuden merkityksen ja nyt se elää omaa elämäänsä unohtamatta vanhempiaan.

Biisin tarinan yhteyteen on kevään aikana työstetty myös lyhytelokuvamainen video, joka on saanut ensi-iltansa vastikään yhtyeen levy-yhtiön verkkosivuilla.
”Vaikka kappale itsessään on tarina tavoittamattomissa olevan kivuliaasta kaipuusta, toiveista ja haaveista, kertoo video omaa tarinaansa. Se on kertomus rohkeudesta ja rakkaudesta. Kissa ja koira paiskaavat kättä, ja käyvät yhdessä taisteluun. Paha saa palkkansa”, yhtyeen keulahahmo Kivioja selvittää Marco Menestrinan ohjaaman videon taustoja.

Kesäkissa Tour 2022
13.05. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
14.05. Elämän Kevät, Olympia, Tampere
21.05. House Of Rock, Kouvola
10.06. Rock In The City, Vantaa
10.06. Kesärauha, Turku
11.06. Rock In The City, Kuopio
17.06. Sideways, Helsinki
30.06. Provinssi, Seinäjoki
01.07. House Of Olaf, Savonlinna
02.07. Rock In The City, Kouvola
10.07. Ruisrock, Turku
15.07. Bättre Folk Festival, Hailuoto
16.07. Rock In The City, Rovaniemi
17.07. Haihatus, Joutsa
20.07. Telakka, Tampere
21.07. Tavastia, Helsinki
30.07. Rock In The City, Kerava
05.08. Porispere, Pori
20.08. Kyröfest, Isokyrö
26.08. Festivaali, Tampere