Gloomy Grimin EP ”Obscure Metamorphosis” on onnistunut paketti

Kirjoittanut Iida Elstelä - 13.10.2018

Vuonna 1995 perustettu suomalainen black/horror metal -yhtye Gloomy Grim julkaisee 20. lokakuuta uuden EP:n ”Obscure Metamorphosis”. Yhtyeen kokoonpano on muuttunut vuonna 2016 julkaistun albumin ”The Age Of Aquarius” jälkeen uuden kitaristin ja rumpalin myötä, ja nyt alkuperäisjäsenen, vokalisti Agathonin luotsaama yhtye lupaileekin jotakin aivan uutta. EP:n kaikki kitararaidat soittaa vuonna 2016 yhtyeeseen liittynyt Micko Hell, sillä toinen kitaristi Kim Lappalainen liittyi Gloomy Grimiin vasta EP:n äänitysten jälkeen.

Neljästä kappaleesta koostuva EP on tiukka 15-minuuttinen paketti, joka tuntuu hiukan liian lyhyeltä. Materiaalia olisi voinut olla kolme kertaa enemmän, ja sen parissa olisi viihtynyt helposti. EP:stä on vaikea saada otetta, koska se tuntuu lipsahtavan hyppysistä liian nopeasti. Se on kuitenkin tarkoitettu kerralla kuunneltavaksi kokonaisuudeksi, ja näin se toimiikin kaikista parhaiten. Sanoitukset sitovat kappaleet yhteen luoden syvällisen ja kiehtovan tarinan, joka kietoo kuuntelijan otteeseensa.

EP:n aloittava ”Crawling Saviour” on tehokas avausraita, josta löytyy paljon elementtejä vanhan kansan black metalista. Se on toimiva 2,5-minuuttinen tracki, joka herättää kuuntelijan mielenkiinnon temponvaihdoksilla ja kitarakikkailuilla. Toinen raita ”Stars Above Me” sisältää loistavia sinfonisia elementtejä ja tietynlaista mystiikkaa, ja on tunnelmaltaan EP:n paras kappale. Kolmas kappale ”The Lord Of Light” on mahtavaa nyrkinpuinti- ja moshausmateriaalia, joka toimii EP:n kappaleista varmasti parhaiten livenä. Pään nytkähtelyä on vaikea estää biisin menevää kertosäettä kuunnellessa. EP:n päättävä ”Impressive Physical Sight” on EP:n neljästä kappaleesta paras. Se on biiseistä moniuloitteisin ja mahtipontisin, ja sen sanoitukset herättävät mietteitä itsensä löytämisestä ja paikalleenkuulumisesta – hieno päätös hienolle kokonaisuudelle.

”Obscure Metamorphosis” -EP:n jokainen kappale on hyvä. EP tuntuu jollain lailla Gloomy Grimin aiempaa tuotantoa aggressiivisemmalta, ja vokalisti Agathonin murinoissa on tuttuja, loistavan pimeitä ja raakoja vivahteita. Neljän kappaleen kokonaisuus pysyy hyvin kasassa, eikä lähde sivuraiteille. Jään innolla odottamaan, mitä uudistunut Gloomy Grim tarjoaa tulevaisuudessa.

8/10

Kappalelista:

1. Crawling Saviour
2. Stars Above Me
3. The Lord Of Light
4. Impressive Physical Sight