Goat Semen – Ego Svm Satana

Tässäpä jälleen eräs bändi, jonka nimeen ainakin itse kiinnitän suurta huomiota ja kiinnostusta, nimittäin perulainen , joka julkaisee lukuisten pienten julkaisujen jälkeen ensimmäisen kokopitkänsä ”Ego Svm Satana” 24. helmikuuta.

Vuodesta 2000 lähtien tämä Perun mustan metallin sanansaattaja on aktiivisesti julkaissut erilaisia splitteja ja demoja. Toistaiseksi tähän asti tunnetuimmat julkaisut ovat vuoden 2007 ”En Vivo En Lime Hell” – ja ”Raids the North – Gigoku No Syuhrai” -live-taltioinnit, joista jälkimmäinen on saanut todella hyvän vastaanoton. En ole saanut käsiini kyseistä harvinaista julkaisua, mutta ”En Vivo En Lime Hell” kuulosti nopean kuuntelun perusteella sotkuiselta, mutta raa’alta ja saatanalliselta live-taltioinnilta, minkä seurauksena tulevaa esikoisjulkaisua täytyy tutkia tarkemmin.

Myös ”Ego Svm Satana” on likainen, raskas ja vihaa täynnä oleva julkaisu, vaikka tuotanto on (totta kai) parempaa laatua kuin live-taltioinneissa. Goat Semen ei pahemmin hidastele tai mutkistele musiikkinsa suhteen, sillä vajaan 40 minuutin ”Ego Svm Satana” tarjoaa kuuntelijoille rehellistä ja raakaa black metallia. Jo levyn ensimmäiset rallit ”Holocausto”, ”Genocidio” ja ”Warfare Noise” pistävät kuuntelijoiden tajunnat korkealle tasolle. Helvetti, että on lupaavan kuuloista tavaraa!

Levyn muut raidat eivät sen suurempia muutoksia tarjoa, mutta albumin erikoisin kappale on ”Hambre, Peste, Guerra y Muerte” -niminen raita. Kappale on yli kymmenen minuutin pituinen viisu, joka alkaa poikkeavasti hitaalla, doomahtavalla tempolla mutta muuttuu noin puolessavälissä tarttuvammaksi ja iskevämmäksi viisuksi. Omissa korvissani se toimii moitteettomasti, vaikka kappaleen alussa joutuu olemaan hieman kärsivällinen, ennen kuin päästään asiaan.

Ainoa asia, johon suhtauduin kriittisesti, koskee laulaja Neyran satunnaisia kiljumisia. Kuullessani kirkaisuja voin vain kuvitella, kuinka hänen pallejansa turmellaan niin, että äänestä lähtee voimaa ja tuskaa. Olisin itse jättänyt kirkaisut pois kuvioista. Rääkymisillä ja örinöillä olisi pärjätty moitteettomasti.

Paikoitellen ”Ego Svm Satana” on tiivis ja sopivan pituinen paketti helvetillistä ja hyvää tavaraa. Joistakin pienistä sovituksista ja ratkaisuista joudun hieman miinusta antamaan, mutta tällä esikoisella on hyvä jatkaa uraansa. Perulainen Goat Semen on mielenkiintoinen yhtye, joka on kuuntelemisen ja seuraamisen arvoinen.

8-/10

Kappalelista:
01. Letanias de Satan (Intro)
02. Holocausto
03. Genocidio
04. Warfare Noise
05. Revelaciones
06. Altares de Pandemonium
07. Madre Muerte
08. Hambre, Peste, Guerra y Muetre
09. Ego Svm Satana

Goat Semen Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua