Goatmoon – Tahdon Riemuvoitto

Black metallin aatelia on joidenkin mielestä yhden miehen projektit, kansallisromantiikka sekä mahdollisimman paljon keskustelua herättävä olemus. Goatmoon, ja sen kantava voima BlackGoat Gravedesecrator, tarjoaa suomalaista sisua ja sinivalkoisia hymnejä kokoelma-albumillaan ”Tahdon Riemuvoitto”. Sama nimi on tuttu myös Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen propagandaelokuvasta.

Rienaukselta ei ole vältytty vuosien saatossa. Goatmoon joutui uutisoinnin valvovan silmän alle viime vuoden lopulla Black Flames of Blasphemy Pt. III:ssa, saadessaan rasismi- ja natsismisyytteistä johtuen kiellon soittaa tapahtumassa Glorian ja antifasistien painostuksesta. Bändi kuitenkin esiintyi salanimellä Sarven Varjo, joka edusti yhtyettä ilman provosoivia livetouhuja. Goatmoon on edustettuna myös suomalaista black metal-meininkiä dokumentoivassa teoksessa Loputon Gehennan liekki.

”Tahdon Riemuvoitto” sisältää alkupäässä folk-vaikutteisia kappaleita, joista kolme ensimmäistä ovat vanhempien kappaleiden uudelleenäänitettyjä akustisia versioita. Levyltä löytyy myös sitä bläkkistelyä itseään kappaleissa ”For Our Blood And Native Soil” ja ”Aryan Beauty”. Levyn päättää ”From The Barbaric Shores”, joka palaa alkupään tapaan kansallissoittimiin ja akustiseen kitaraan.

Tämä teos on oikein hyvin toteutettu, musiikillinen arvo on suuri sekä rauhallisemmalla, että räkäisemmälläkin puolella. Akustiset tulkinnat vanhemmista kappaleista olivat hienon kuuloisia (entisiä versioita yhtään väheksymättä), ja meininki on joka saralla tunnelmallista – varsinkin vokaaliosuudet toimivat tähän korvaan erittäin hyvin. Teos on mainiota jatkoa 2011 ilmestyneelle ”Varjot”-albumille. Vielä kun tästä saisi konkreettisen käsin kosketeltavan julkaisun ilmoille.

Ketään puolustelematta tai ylistämättä, voi allekirjoittanut vakuuttaa tämän olevan myös kuunneltavaa materiaalia, eikä sitä kannata nähdä vain tiettyjen arvojen propagandana. Jokainen tehköön kuitenkin omat tulkintansa tästä taiteen osa-alueesta. Nokkamiehen sanoja epäsuorasti lainaten: jos black metal ei jollekin maistu, niin painukoot vittuun.

8/10

Kappalelista:
1. Abomination Of Winter
2. Storming Through White Light
3. …And Tears Of Our Fatherland Fell
4. Race Of The Heroes
5. For Our Blood And Native Soil
6. Aryan Beauty
7. From The Barbaric Shores

https://www.facebook.com/pages/Goatmoon/375939809147776

Kirjoittanut: Kristian Kankare