Godsmack-rumpali ei usko, että Metallican uusi single olisi ollut niin suosittu, jos sen olisi julkaissut joku muu bändi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 16.1.2023

Metallimusiikin legenda Metallica julkaisi hetki sitten uuden singlen ”Lux Aeterna”. Kyseessä on ensimmäinen maistiainen bändin odotetulta uudelta albumilta ”72 Seasons”, joka ilmestyy 14. huhtikuuta.

Kappale on kerännyt paljon kiitosta, ja luonnollisesti se on myös noussut hyville sijoille rockin ja metallin myyntilistoilla kuunteluidensa ja latauskertojensa ansiosta.

Myös Godsmack julkaisi hetki sitten uuden singlen ”Surrender”, joka on samaan tapaan kavunnut listoilla. Bändin rumpali Shannon Larkin kertookin näkemyksensä molemmista kappaleista tuoreessa 2020’d -podcastin haastattelussa.

”Todellisuudessa Metallica on hard rockin ykköspaikan laillinen haltija. He ansaitsevat olla ykkönen. Kuuntelin kappaleen… Ajattelin, että ’Vau.’ Se on korvamato. Ymmärrän sen. Ja se kuulostaa Motörheadilta… James [Hetfield] lauloi aika korkealta kertosäkeessä. Minusta se kuulostaa fantastiselta”, Larkin kertoo ja jatkaa:

”Metallican biisi on aika… Se on raskas. Se on vanhan koulukunnan Metallicaa. Ja meidän kappaleemme on enemmänkin radiorockia – se on korkeaenerginen rockradio-biisi. En säveltänyt kumpaakaan kappaletta, joten voin puhua suoraan… Olen bändissä – Godsmackissa – mutta voin katsoa sitä objektiivisesti, ja ajattelen, että ’Surrender’ on enemmän rockia kuin metallia ja Metallican kappale on metallia.”

”Jos ’Lux Aeternan’ olisi julkaissut joku uusi bändi, vaikka joku Soda Can, mikä bändi se sitten onkin, ja tämä on heidän uusi kappaleensa, ’Lux Aeterna’. Se ei todellakaan olisi listan kakkossijalla. Se ei ehkä pääsisi edes 40 parhaan joukkoon. Kuka tietää? Vaikka se olisikin loistava biisi. Hieno biisi, hyvä koukku, kuten sanoin. Mutta koska kyseessä on Metallica, he saavat sen radioon ja voivat julkaista biisin, joka kuulostaa periaatteessa Motörheadilta – tuplabasari ja kaikki se. Se on 80-luvun settiä. He voivat tehdä sen, koska he hallitsivat 80-lukua.”