Godsplague – Revival

Kirjoittanut Juha Attola - 9.1.2013

Godsplague puskee pihalle uutukaisensa, joka tottelee nimeä ”Revival”. Nämä viinahevin lähettiläät ovat saaneet itselleen vuosien saatossa vankan fanipohjan, johon on epäilemättä vaikuttanut se tosiasia, että kyseessä on erittäin kovatasoinen live-yhtye. Julkaisusta vastaa Stay Heavy Records.

Lätty lähtee käyntiin varsin reippaalla otteella ”Spit It Out” -kappaleen myötä. Keppimestari Valovirran menossa on potkua kuten ennenkin, eikä jää epäselväksi, ketkä ovat hänen omia sankareitaan musiikin saralla. Kappaleesta tulee mieleen suoraviivaisempi versio Black Label Societystä. ”Gears Of Destruction” jatkaa selkeästi Wylden jalanjäljillä, ainakin mitä tulee kitaraosuuksiin. Vokalisti Hartonen on saanut aivan uudenlaista särmää omaan tulkintaansa ja onkin kovemmassa iskussa kuin koskaan.

”I Like It Like That” on hienonkuuloinen yhdistelmä raskasta kitarointia ja kevyempiä rock-soundeja. Lopputuloksena on kappale, joka on kuin yhdistelmä Faith No Morea ja Suburban Tribeä. Levyltä ennakkoon julkaistu videokappale ”Live Like It’s Your Last Day” onkin Godsplagueta pirteimmillään. Näin tarttuvaa kappaletta yhtye ei ole aikaisemmin tainnut tehdäkään. Tässä kappaleessa on kaikki edellytykset isommaksikin hitiksi, eikä se siltikään mene yleisön kosiskeluksi. Loistava ralli kaiken kaikkiaan!

Godsplaguen suurin ongelma on mielestäni aikaisemmin ollut liian selkeät esikuvat. Panteran ja Wylden henkeen on rokattu ehkä hieman liiankin innokkaasti, niin että omaperäisyys on hetkittäin unohtunut. Uusimmalla albumillaan Godsplague on tuonut keitokseen enemmän omia mausteitaan ja lopputulos on heti huomattavasti entistä paremman ja vahvemman kuuloinen.

Jos kaipaat hyvää boogieta erittäin kovatasoisesti soitettuna, niin ”Revival” on ehdottomasti sinun albumisi. Kappaleet kuten ”Like Heaven & Hell” tai ”Honorrhoea” saavat kyllä kyynisimmänkin punaniskan diggailemaan tätä lättyä. Myös aivan uudenlaisen GP:n esittelevä, synkkäsävyinen ”Misery” on mainitsemisen arvoinen kappale. Tämän albumin myötä yhtye nousee Jaloviina-sarjasta suoraan Viskien sarjaan.

8/10

Kappalelista:

1.Spit It Out
2.Gears Of Destruction
3.I Like It Like That
4.Live Like It’s Your Last Day
5.Misery
6.Like Heaven & Hell
7.Honorrhoea
8.One Black Soul
9.I Am Trouble
10.Born, Erased, Revived
11.The Vast Sound Of Tuning Out

http://godsplague.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat