Gogol_Bordello_Helsinki

Gogol Bordello jyräsi vakuuttavasti Helsingissä – Katso kuvat keikalta

Kirjoittanut Olga Järvenpää - 14.6.2022

Gogol Bordellon Solidaritine-kiertue Ukrainan tueksi, joka alkoi Amerikasta, saapui vihdoin myös Suomeen. Normaaleina aikoina tämä bändi valloittaisi sinut positiivisuudellaan ja auttaisi unohtamaan kaikki arjen ongelmat. Nykyisissä maailman olosuhteissa ilmassa oli jotain raskasta, mutta siitä huolimatta yleisö pääsi tanssimaan ja hymyilemään paljon keikan aikana. Vaikka keikkaa ei ollut täytetty poliittisilla lausunnoilla, mutta Ukrainasta kotoisin oleva laulaja Eugene Hütz ilmaisi ajoittain mielipiteensä nykytilanteesta. Ja se oli täysin ymmärrettävää.

Gogol Bordello on yhdysvaltalainen yhtye, jonka perustivat vuonna 1999 eri kulttuureista kotoisin olevat maahanmuuttajat. Kokoonpano on kokenut yhtyeen olemassaolon aikana lukuisia muutoksia, ja pisimpään siinä ovat pysyneet vain Hütz ja viulua soittava taikuri Sergei Ryabtsev. Ryhmään kuuluvat tällä hetkellä myös Pedro Erazo, Boris Pelekh, Ashley Tobias, Korey Kingston ja Gill Alexandre

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Kahden tunnin konsertti tuntui menevän ohi hetkessä. Bändin pirteän musiikin tahtiin jalat alkoivat itse tanssia, ja jo ensimmäisistä soinnuista salissa kaikki ovat lähteneet tanssimaan ja nauttimaan illasta. Bändi teki upeaa työtä yleisön kanssa. Illan viimeinen kappale Undestructable oli samalla illan huipennus, jolloin Eugene astui väkijoukkoon bassorummun päällä. Hänen ympärillään oli Ukrainan lippu muistuttamassa kaikkia ihmisiä konsertin tarkoituksesta ja siitä, että oikeus sekä totuus varmasti voittaa. 

Voit kokea bändin voimakkaan energian katsomalla kuvia keikalta: 

Luetuimmat

Uusimmat