Gojiran Mario Duplantier ylistää Lars Ulrichia: ”Hän on nero ja maailman kovin showmies rumpusetin takana”

Gojira – Tuska 2018.

Metallijätti Gojiraa tahdittava rumpuvirtuoosi Mario Duplantier listasi äskettäin Metal Hammerille 10 rumpalia, jotka ovat vaikuttaneet hänen omaan soittoonsa kaikkein eniten. Yksi näistä on Metallican Lars Ulrich, jonka soittotaidoista tunnetusti jaksetaan repiä huumoria vuosi toisensa jälkeen. Duplantier ei kuitenkaan itse jaa tätä näkemystä, vaan arvostaa Ulrichia rumpalina suuresti:

oli varmaan ensimmäinen rumpali, joka sai minut kiinnittämään itseensä toden teolla huomiota. Olin ehkä kymmenen tai yhdentoista vanha, kun veljeni oli saanut Metallican ’Live Shit: Binge & Purge’-boksin joululahjaksi. Istuimme katsomaan sitä enkä saanut katsettani irti Larsista; siitä tavasta, jolla hän soitti, hänen rumpukalvojensa väreistä, hänen liikkeistään… se oli jotain todella siistiä. Sanoin saman tien veljelleni, ’Tuo on maailman paras rumpali!’ Sillä hetkellä päätin, että haluan soittaa rumpuja.

Lars on nero. Metallican viidellä ensimmäisellä hänen soittonsa on todella uniikkia, varsinkin se tapa, jolla hän kirjoittaa rumpukuvionsa. Olen edelleen sitä mieltä, että hän on maailman kovin showmies rumpusetin takana. Siinä ei ole kyse temposta tai teknisyydestä, vaan jostain muusta. Kukaan ei voi kuvitella Metallicaa eri rumpalin kanssa.”