Gojiran seuraava albumi saattaa olla raskaampi – ainakin, mikäli Joe Duplantieriin on uskominen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 30.11.2021

Ranskalainen metallisuuruus Gojira julkaisi hetki sitten uuden ”Fortitude”-albuminsa. Albumi on seuraaja vuoden 2016 ”Magma” -levylle, mutta sen oli määrä ilmestyä jo hieman aikaisemmin. Koronapandemia kuitenkin päätyi venyttämään bändin suunnitelmia.

Bändin laulaja-kitaristi Joe Duplantier kertookin, että hänen veljensä ja bändin rumpalina toimiva Mario Duplantier on jo alkanut kasata ideoita seuraavaa albumia varten.

”Mario on tulessa. Hän heittää minulle rumpukuvioita yötä päivää, ja minä sanon: ’Odota, odota, odota, odota, anna minun sulatella, mitä olemme juuri käyneet läpi.’ Hän on innoissaan. En melkein, tavallaan kunnioituksesta ’Fortitudea’ kohtaan, halua ajatella uutta albumia nyt, koska olemme lähdössä kiertueelle Eurooppaan ja siitä tulee yksi suurimmista kiertueista, joita olemme koskaan tehneet kapasiteetin suhteen. Olen siis todella, todella keskittynyt siihen”, Joe kertoo Revolverille ja jatkaa:

”Minun on kuitenkin sanottava yksi asia. Niin paljon kuin arvostankin melodioita ja uusien vibojen ja sävyjen tutkimista Gojiran kanssa, olen silti sydämessäni death metal -miehiä, ja Mario myös. Ja tehtyämme tämän albumin, joka on enemmän rockia lähestymistavaltaan, – vaikka siinä on metallielementtejä – en olisi yllättynyt, jos seuraava albumi olisi vähän raskaampi.”

”Fortitude” ilmestyi 30. huhtikuuta.