Golden Rot tuo kahden laulajan metallimusiikin nykypäivään uudella videosinglellään ”Reap What You Sow”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 2.2.2023

Tuore, modernia alternative metallia soittava tamperelaisyhtye Golden Rot julkaisi juuri ensimmäiselle singlelleen uuden studiovideon. Single kantaa nimeä ”Reap What You Sow”.

Golden Rot on 2022 perustettu nelihenkinen yhtye, jonka soittajat ovat kukin kartuttaneet kokemusta erilaisissa raskaan musiikin genreissä. Kappaleissa kuuluvat raikkaana sekoituksena vaikutteet metalcoresta, 90-luvun alternativesta, progressiivisesta metallista ja vuosituhannen alun tarttuvasta radiorockista. 

Tunnistettavan elementin musiikkiin tuovat vokalisti–kitaristien Pauliina Vuolanteen ja Ville Haaviston erilaiset äänet sekä niiden tuottamat harmoniat. Molemmat laulajat liikkuvat luontevasti heleän puhtaista vokaaleista myös raa’an aggressiiviseen tulkintaan. 

Ennenkin yhdessä musiikkia tehnyt kaksikko kirjoitti Reap What You Sow -sinkun purkaakseen kokemustaan ahdistavasta maailmantilanteesta ja erityisesti ilmastonmuutoksesta. 

”Siinähän lauletaan kirjaimellisesti, että ’niität mitä kylvät’, mikä viittaa niihin ihmiskunnan valintoihin jotka ovat tähän pisteeseen johtaneet ja joille ei tunnu näkyvän loppua. Tuntuu, että meidän nuorten aikuisten ikäpolvi ei saa näissä asioissa ääntään tarpeeksi kuuluville, mutta onneksi musiikki antaa siihen ainakin yhden tärkeän kanavan”, Vuolanne kertoo sanoituksista. 

Duona alkaneesta projektista muodostui bändi keväällä 2022 kun Olli Paajanen liittyi bassoon ja Samuel Arola rumpuihin. Porukka tiivistyi nopeasti ja uusimpia kappaleita on jo kirjoitettu ja sovitettu yhdessä kasvavalla innolla. 

”Reap What You Sow edustaa tuotannon melodisempaa ja kauniimpaa laitaa, mutta aika räyhäisääkin materiaalia on tiedossa myöhemmin. Tämä tuntui kuitenkin oikealta valinnalta ekaksi sinkuksi. Vaikka sanoma on raskas siinä missä biisin riffittelyt, sieltä löytyy vahvana myös lohdullinen näkökulma siitä että me lopulta ollaan tässä tilanteessa yhdessä, ja mielestäni kertsin lempeys ja harmonia vie sen ajatuksen hyvin perille”, Vuolanne sanoo.

Voit katsoa videon alhaalta.

Luetuimmat

Uusimmat