Goottimetallia soittava Sirenia ensimmäistä kertaa Suomeen

Norjalais-ranskalainen goottimetalliyhtye Sirenia saapuu syyskuussa Helsinkiin ja Tampereelle. Vuonna 2001 Norjan Stavangerissa perustettu Sirenia esiintyy syyskuussa 2019 ensimmäistä kertaa Suomessa. Massiivinen goottimetalli soi keskiviikkona syyskuun 4. päivä Helsingin On the Rocksissa ja torstaina syyskuun 5. päivä Tampereen Klubilla.

Kirkkautta, synkkyyttä ja suuria tunteita yhdistelevä Sirenia on julkaissut yhdeksän pitkäsoittoa, joista viimeisin ”Arcane Astral Aeons” ilmestyi viime vuonna. Yhtyeen voimakasäänisenä laulajana toimii nykyisin ranskalainen, myös oopperalavoilta tuttu Emmanuelle Zoldan. Sirenian vokalistilla on vahva suhde raskaaseen musiikkiin: hänen ääntään on kuultu Sirenian levyjen lisäksi myös mm. Turisaksen ja Trail of Tearsin albumeilla.

Sirenia yhdistää kansallisuuksia. Ranskalaisen laulajan lisäksi yhtyeessä vaikuttaa toinenkin ranskalainen, kitaristi Nils Courbaron. Norjalaista synkän suurta osaamista bändissä edustavat bändin perustaja, basisti ja laulaja Morten Veland sekä kitaristi Jan Erik Soltvedt.