Göteborgin rock-piireissä salamoi ja jyrisee – arviossa The Drippersin hengästyttävä ja äärimmäisyyksiin venyvä ”Scandinavian Thunder”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 14.1.2022

Haluaisitko kuunnella rock-albumia, jota kuunnellessa mietit miten yhtye mahtaisi selvitä hengissä pois lavalta soitettuaan sen? Mikäli vastasit kyllä, on ruotsalaisen The Drippers -yhtyeen toinen pitkäsoitto valintasi. ”Scandinavian Thunder” on todennäköisesti vimmaisin ja hengästyttävin pitkäsoitto, mitä olet hetkeen kuullut.

Vuonna 2016 Göteborgissa perustettu The Drippers ei toisen pitkäsoittonsa perusteella anna itselleen armoa. Albumi aloitetaan intensiivisellä otteella aloitusraidan myötä, eikä tahtia hidasteta juurikaan äänitteen myötä. Ainoastaan ”No Stars” on aavistuksen popahtavampi kuin albumin muu anti, mutta kyseessä ei siltikään ole löysäilevä teos. Vastaavasti muita kappaleita voi kuvailla enemmän tai vielä enemmän aggressiivisiksi rutistuksiksi, joita kuunnellessa pystyy kuvittelemaan kuinka hengästyttävä kokemus The Drippers keikalla olisikaan.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Scandinavian Thunder” ei ole mikään siloteltu kokonaisuus, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö albumi olisi hiottu ja kiinnostava. Pitkäsoiton äänimaailma on hyvin orgaanisen kuuloinen, ja oletankin The Drippersin halunneen luoda albumin, joka kuulostaa pitkälti sille miltä ruotsalaisyhtyeen keikatkin. Sen seurauksena ”Scandinavian Thunder” on rosoinen, päällekäyvä ja ennen kaikkea hengästyttävä ja adrenaliinia pursuava kokonaisuus. Yksitoista kappaletta soitetaan sellaisella energialla, että heikkohermoisempia pelottaa ja muut miettivät, kehtaako tällaisesta julkisesti kertoa pitävänsä.

Jos olet joskus erehtynyt ajattelemaan että kaikista raivokkaimmat rock-albumit on jo tehty vuosikymmenet sitten, nyt on sopiva hetki kumota tuo kuvitelma. The Drippersin toinen pitkäsoitto on häpeilemättömän rock, sanan kaikissa merkityksissä, ja sähköinen alusta loppuun.

Kappalelista:

1. 5 Day Blues (2 Day Boogie)

2. Overload

3. No Stars

4. Time For Some Action

5. Shine No Light

6. Racing Down A Dead End

7. Rollin’ Aces

8. Dräparshuffle

9. Shit Island Showdown

10. Deadbeat Groove

11. Feel The Darkness

https://www.facebook.com/TheDrippersgbg

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen