Göteborgista jyrähtää – The Last Bandin kolmas albumi ”Hisingen” on vakuuttava

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 18.9.2018

The Last Bandistä löytyy niukasti tietoa, mutta Metal Nexus -sivuston mukaan yhtye on perustettu vuonna 2012. Yhtyeessä vaikuttaa kaikkiaan viisi jäsentä, jotka synnyttävät The Last Bandin raivoisan ulosannin. Yhtyeen tapa yhdistellä hip hopia ja metalcorea synnyttää tarttuvan paketin, jota rosoisat, lähes väkivaltaiset riffit tukevat. Vokalisti Bloodin ääni on varsin persoonallista rääkymistä, mikä ei takuulla miellytä kaikkia.

Albumin lyriikoista paistaa turhautuminen, halveksunta, aggressio ja pitkien haistattaminen muuta maailmaa kohtaan. Vaikka teemat toistuvat pitkälti kappaleesta toiseen, ei ”Hisingenin” kuunteleminen käy puuduttavaksi eikä ärsyttäväksi. Tämä johtuu pitkälti siitä, että kappaleissa on soundiensa suhteen eroja. Esimerkiksi ”The Hunt Part II:ssa” kuullaan Bloodin vaikeroivaa ja kevyttä tulkintaa. Myös muiden yhtyeen jäsenten yhteislauluosuudet antavat oman lennokkuutensa aavistuksen haikeaan kappaleeseen. ”They Say” -kappaleessa lähdetään aluksi liikkeelle räpillä, mutta pian korvia huumaavat Bloodin mielipuolinen räyhääminen sekä runnovat riffit.

”Snabbare Än Satan” on siitä mielenkiintoinen kappale, että ensi kuulemalta kappaletta ei välttämättä huomaa ruotsin kieliseksi. Tämä johtuu pitkälti siitä, että Blood ärjyy lähes koko kappaleen ajan, joten sanoituksista on haasteellista saada selvää. Kappale lukeutuu ehdottomasti levyn yhdeksi raivokkaimmaksi kappaleeksi. Albumin päättävä ”Lights Out” on vauhdiltaan levyn verkkaisin, muttei missään tapauksessa mikään kevyt fiilistelykappale.

The Last Bandin kolmas täysipitkä on puhdasta energiaa ja raivoa, sitä ei käy kiistämään. Vaikka joka kappaleesta löytyy Bloodin raivoamista, hänen paasaustaan jaksaa kuunnella yllättävän hyvin. Yhtye on onnistunut luomaan kappaleiden välille myös sopivasti kontrastia, jonka seurauksena levy ei puuroudu yhdeksi raivomyrskyksi. Satunnaisesti aistin yhtyeessä samanlaista energiaa kuin Rage Against The Machinessä tai Guns N’ Rosesin debyyttialbumissa. Kaiken kaikkiaan ”Hisingen” on taidokas näyte göteborgilaisyhtyeeltä.

8/10

Kappalelista:

 1. Cleaning House
 2. The Hunt Part II
 3. Hisingen
 4. They Say
 5. I Got No Friends
 6. 6. Snabbare Än Satan
 7. Still Not In It For The Drugs
 8. Behind The Flag
 9. So What
 10. Muscle & Blood
 11. Lights Out

The Last Band Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat